height="132" />
Vatandaşa Sorduk: Elazığ’da Öncelikli Dert Enflasyon ve Hayat Pahalılığı

Vatandaşa Sorduk: Elazığ’da Öncelikli Dert Enflasyon ve Hayat Pahalılığı

ABONE OL
Şub 3, 2022 20:38
Vatandaşa Sorduk: Elazığ’da Öncelikli Dert Enflasyon ve Hayat Pahalılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz ’de ve şehrimizde her dört çalışandan üçünün öncelikli derdi enflasyon ve hayat pahalılığı. 

Bir araştırma şirketi, Türkiye’deki çalışanlara bir konuya çözüm getirme imkânları olsa neyi çözmek istediklerini sordu.

Online olarak 800 kişiyle yapılan araştırmada enflasyon ve hayat pahalılığı açık ara önde.

Araştırmaya göre Türkiye’de çalışanların yüzde 76’sı imkanı olsa ilk olarak hayat pahalılığı ve enflasyona çözüm bulmak istiyor.

Omicron varyantıyla birlikte yeniden yükselişe geçen pandemi ise yüzde 16 ile ikinci sırada. Katılımcıların yüzde 8’i ise fikir beyan etmiş.

Muhalefet partileri tarafından ‘makyajlı veri‘ sunmakla suçlanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında resmi enflasyonu yüzde 36,08 olarak açıklamıştı. Bağımsız araştırma kurumları ise bu oranı yüzde 82,81 olarak verdi.

Beklentiler resmi enflasyon tarafında bu ay yüzde 48’in üzerine çıkılacağı yönünde.

Geçen yıla 7,44 seviyesinde başlayan dolar kuru ise bu yılın ilk günleri itibarıyla 13,50’nin üzerinde. TL’nin sadece 2021’deki kaybı ise yüzde 45’ten fazla.

Bizde Elazığ Sürmanşet Gazetesi olarak şehrimizdeki vatandaşlara sorduk.

Türkiye’de   “Bir Konuya Çözüm Getirme İmkânınız Olsa Neyi Çözmek İsterdiniz” 

 Hayvanlarında insanlar kadar dünyada hakkı olduğunu düşünen ve savunan üniversite öğrencisi TUĞÇE CANPOLAT

“Hayvanlara karşı gerek vatandaşların daha duyarlı olması ve hükümetin hayvana şiddet konusunda kanunlarının daha caydırıcı ve ağır cezalar vermesini değiştirirdim ”ifadelerini kullandı.

Coğrafya Kaderdir inanışında olan VUSLAT SENA BARUT

“Çoğu şeyin coğrafyayla alakalı olduğuna inanan biri olarak… Direkt kıtayı değiştirirdim” ifadelerini kullandı.

 Sağlık çalışanı B..T

“Sağlık çalışanlarına yapılan haksız muamele ve şiddete çözüm getirmeye çalışırdım ”ifadelerini kullandı.

Ülkenin kavram karmaşası içinde olduğunu düşünen Yüksek lisans öğrencisi M.B.

“ Ülkede önce devlet ve hükümet kavramlarının ayrı ayrı olduğunu vurgulayan bir yasa çıkarırdım, hükümet istifa dendiği zaman sanki devlete karşıymışız gibi lansa edilmesini engellerdim” ifadelerini kullandı.

Babası tarafından kız kısmı okur mu denilerek okutulmayan Nigar H.

“Özellikle kadınların eğitimli olması için her şeyi yapardım. 1 tane bile cahil kadın kalmasın diye uğraşırdım. Memleketin kaderi burada başlayıp bitiyor zira…” ifadelerini kullandı.

Nedir sizin kadınlarla derdiniz diyen kadınların hala bu çağda ötekileştirilmeye çalışanlara seslenen Fabrika Müdiresi Handan H.

“Nedir sizin kadınlarla derdiniz! Ülkemizde kadınlara yapılan haksızlıklar saymakla bitmiyor… Tabi ki değiştireceğim ilk şey kadınlara yapılan haksızlıklar olurdu” ifadelerini kullandı…

Asgari ücretle çalışan Orhun B.

“Tabii ki adil bir ekonomi sistemi ay sonu elini yüzüne koyup kara kara düşünen bir baba olmasın isterdim…” ifadelerini kullandı.

Adalet mülkün temelidir yazısının sadece duvar yazısı olarak kaldığı şu zamanlarda Akın B.

“Mahkemelerde daha hızlı adalet sağlanmasının alt yapısını oluşturmaya çalışırdım. Bir davanın yıllarca sürmesi zaman aşımı iyi hal indirimi yok mahkemeye saygı safsatalarını ortadan kaldırırdım sucu işlerken saygısı olmayanın mahkemeye saygısının çok bir önemi yok bence” ifadelerini kullandı…

 Ben öğrenciyim ben ergenim diyerek isyan eden üniversite sınavına hazırlanan Gizem H.

“Ben çocuk olamıyorum ben ergen olamıyorum tek düşündüğüm sınav net nereyi kazanırım her yıl değişen sistemler saçma sapan kurallar tabii ki eğitim sistemini değiştirir ve bir yasa koyardım bir daha değişmesin diye…” ifadelerini kullandı…

Umudunu yitirmiş Selahaddin B.

Ben elimde olsa hiç bir şeyi değiştirmem neden? Çünkü bu toplumu bu güne kadar hep yukardan değiştirmeye kalktılar. Toplum değiştiğini bile fark edemedi. Toplum değişmeyi ihtiyaç hissetmeli buna karşılık emek harcamalı ki bu değişim hem değerli olsun hem de devamlı olsun” ifadelerini kullandı…

Siyasi otoriterlere karşı olan Murat B.

“ Kesinlikle ülkenin siyasi bir mecra ile yönetilmesini kaldırırdım,  toplumları siyasi emellere çıkarlara peş peş çeken herkesi yargılardım “ ifadelerini kullandı..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.