height="132" />
Bakan Bilgin: “101 Milyar 7 Milyon TL Borç Yapılandırıldı”

Bakan Bilgin: “101 Milyar 7 Milyon TL Borç Yapılandırıldı”

ABONE OL
Haz 30, 2021 12:57
Bakan Bilgin: “101 Milyar 7 Milyon TL Borç Yapılandırıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yazılı bir açıklama yaparak, SGK prim borçlarının yapılandırılmasında 2 milyon 248 bin 894 kişinin başvuruda bulunduğunu ve şu ana kadar  101 milyar 7 milyon TL borç için yapılandırma işlemi gerçekleştirildiğini  ifade etti.                               

Bilgin açıklamasında, yeniden yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihinin ise 1 Kasım 2021 olduğunu belirterek, vatandaşların en kısa sürede başvuruda bulunmaları için çağrıda bulundu.

Bilgin açıklamasında Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar gibi primini kendisi ödeyen vatandaşların yapılandırma müracaatlarını e-devlet üzerinden yapabileceklerini söyledi.

Bilgin; “Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.  Genel Sağlık Sigortası borçları için ise başvuru şartı aranmayacak, bu kapsamdaki tüm borçlar otomatik olarak yapılandırılacak” dedi.

Bakan Bilgin, “Toplamda 101 milyar 7 milyon TL borç yapılandırıldı. 01 Haziran 2021 tarihi itibarıyla da 14 milyar 100 milyon TL tahsilat gerçekleştirildi. Yapılandırmaya başvurmayan ya da yapılandırmaları bozulanlar, 7326 sayılı Kanundan faydalanabilecekler” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.