height="132" />
Akın: Türkiye’nin İslam Bloğu kurması gerekiyor

Akın: Türkiye’nin İslam Bloğu kurması gerekiyor

ABONE OL
Şub 25, 2022 20:35
Akın: Türkiye’nin İslam Bloğu kurması gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,  Rusya  Ukrayna  savaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak,  Türkiye’nin İslam Bloğu kurması gerektiğini açıkladı.

 Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı değerlendiren Akın,  ABD’nin Rusya’nın oluşturmak istediği Slav Bloğu ’nu kırmaya çalıştığını ifade etti.  Akın; “Tek kutuplu dünya hedefiyle ABD; Rusya liderliğinde oluşturulmak istenen, Slav Bloğu ‘nu kırmak istiyor. Rusya bu bloğu oluşturmak için Kırım ilhakı ile başlayıp yumuşaktan, sert güç politikasına geçmiştir. Bu amaçla da Ukrayna’ya müdahale etmiştir. “ dedi.

“Bunun İçin 50 Yıldan Beri Mücadele Ediyoruz”

Akın;  Türkiye’nin, Rusya ve ABD arasındaki güç mücadelesinden zarar görmeden  kurtulabilmesi için İslam Birliği Bloğu ‘nu kurması gerektiği  kaydetti. Akın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Görüldüğü üzere; her güç kendi bloğunu kurup güçlendirmeye ve o bloğu korumaya çalışıyorken, Türkiye ,bu cendereden çıkmak için ; ne Rusya’nın, ne de Amerika’nın yanında asla yer almayıp,  acilen, Türkiye liderliğinde İslam Birliğini Bloğu ‘nu kurması gerekmektedir. Biz Saadet Partisi olarak, ekonomik ve stratejik olarak, mutlaka böyle bir gerekliliğin olduğuna inanıyoruz. Bunun için 50 yıldan beri mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.