height="132" />
Elazığ’da Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor: “Önlüklerimiz Kefen Olmasın Diye!”

Elazığ’da Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor: “Önlüklerimiz Kefen Olmasın Diye!”

ABONE OL
May 9, 2024 17:19
Elazığ’da Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor: “Önlüklerimiz Kefen Olmasın Diye!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın eski bir öğrencisi tarafından silahla öldürülmesinin ardından Elazığ’da öğretmenler Cuma günü (10 Mayıs 2024) bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdular.

Eğitim sendikaları ve öğretmenler, bu trajik olaya ve artan şiddete tepki göstermek için “Önlüklerimiz kefen olmasın diye iş bırakıyoruz” sloganı altında bir araya geldi.

Elazığ’da Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • “Eğitim çalışanlarına yönelik saldırılar son bulmuyor. Son olarak değerli meslektaşımız İbrahim Oktugan’ı kaybettik. Artık öğretmenlik en riskli meslek haline geldi. Bu gidişata dur demek için 10 Mayıs Cuma günü okullara gitmeyeceğiz.”
  • “Ne depremlerde ne pandemi döneminde ne de hiçbir olumsuz koşulda işimizi bırakmadık. Ölümden de korkmuyoruz. Biz sadece yaşama hakkımızı savunuyoruz.”
  • “Bütün öğretmenlerimizi, sendikaları, eğitim çalışanlarını, öğrencilerimizi ve velilerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bir daha böyle bir trajedi yaşanmaması için hep birlikte mücadele edelim.”

Taşkın ayrıca, vatandaşlardan ve velilerden de öğretmenlere destek olmalarını rica etti.

Elazığ’daki bu eylemin, Türkiye’nin diğer illerindeki öğretmenler tarafından da takip edilmesi ve benzer iş bırakma eylemlerinin yapılması bekleniyor.

Öğretmenlerin talepleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için daha caydırıcı tedbirler alınması
  • Öğretmenlik mesleğinin statüsünün ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi
  • Şiddete uğrayan öğretmenlere psikolojik destek sağlanması

Eğitim camiasının bu önemli eyleminin, kamuoyunda farkındalık yaratması ve öğretmenlerin taleplerinin dikkate alınması umut ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.