height="132" />
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Hizmetlerine Devam Ediyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Hizmetlerine Devam Ediyor

ABONE OL
Mar 25, 2024 13:23
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Hizmetlerine Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi bünyesinde Ağustos 2023’te hizmete giren Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM), 80 yaş ve üzeri hastalara yönelik sağlık hizmetlerini sürdürüyor. Merkezde şu ana kadar 600 hastanın takibi yapılıyor.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi görevli Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Mustafa KOCA, merkezin amacını ve hizmetlerini şu şekilde açıkladı:

  • Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve evde bakım ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuştur.
  • Merkezimiz, 80 yaş ve üzeri hastaların tıbbi takibini yapmak, uzaktan sağlık hizmeti sunmak, gerekli branşlar için randevu almak, sağlık tesislerine ulaşımını sağlamak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet vermektedir.

TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusunun %10’unu yaşlı bireyler oluşturuyor. 2020-2050 yılları arasında yaşlı nüfus sayısının 3 katına, 80 yaş ve üzeri bireylerin oranında ise 1.53 kat artış olması öngörülüyor.

Dr. KOCA, yaşlanmanın bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunu ve 80 yaş ve üzeri bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmesini desteklemek amacıyla onları ziyaret ettiklerini ve sağlık ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ekipleri takipli hastaları ziyaret ederek Yaşlılar Haftalarını kutladı.

Dr. KOCA, ekiplere teşekkür ederek değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.