height="132" />
Siyasetçi dediğin böyle olmalı!

Siyasetçi dediğin böyle olmalı!

ABONE OL
Şub 25, 2022 19:27
Siyasetçi dediğin böyle olmalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi (SP)  Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, siyasi mekanizmaların sorunların çözümünde etkin olması gerektiğinin mesajını vererek,  uzmanlık alanı olan konuda iş insanlarına faydalı bilgiler verdi.

 Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi olması nedeniyle son zamanlarda iş insanlarına bir hayli zora sokan kabarık elektrik faturalarında ne şekilde tasarruf sağlanabileceğine açıklık getirdi.

ELEKTRİKTE TASARRUF SAĞLAMAK İSTEYEN İŞ İNSANLARI, BU UYARILARA DİKKAT!

Sanayici işadamlarına elektrik tasarrufu önerilerinde bulunan Başkan Akın; “Sanayide kullanılan elektriğin %70’ini elektrik motorları tüketir. Bu yüzden tüm elektrik motorlarınızı verimlilik sınıfı IE4 olan elektrik motorları ile değiştiriniz. Buna yatırım yapamıyorsanız hiç değilse EFF1 sınıfına geçiniz. Böylelikle kullanılan %5 ile %17’ye kadar bir elektrik tasarrufu sağlayabilirsiniz. Görevlendireceğiniz bakım teknisyenleri elektrik motorlarını hava ile temizlemelidir. Toz kaplı bir motor ısınır ve daha çok elektrik tüketir. Motorların soğutma pervanelerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol ettiriniz. Çıkış millerinin rahat ve sürtünmesiz çalışması için yağlama veya değişim yaptırınız. Motorlarınız ilk kalkış anında normal çalışma akımının 6 katını çekerler. Buna demeraj akımı deriz. Bunu engellemek için direk veya yıldız üçgen start vermek yerine inverter alarak soft start yaptırınız. Özellikle büyük güçlü motorlarda ciddi bir enerji tasarrufu sağlar. Bu tavsiyelere uyulursa yıllık 1 milyon TL elektrik faturası ödeyen bir fabrika yıllık 200 bin liraya kadar tasarruf edebilir” diyerek elektrik tasarrufunun ipuçlarını verdi.

SADECE SİYASETTEN DEĞİL, UZMANLIK KONULARINDA DA HALKA DOKUNULMASI GÜZEL!

Başkan Akın bu çıkışıyla; sadece siyasi mevzular konusunda değil, uzmanlığı noktasında faydalı bilgiler vererek, siyasetçinin çözüm üretmesi gerektiğini de uygulamalı bir şekilde gösterdi. Başkan Akın’ın siyaseti bu denli akıllıca yürütmesi, diğer siyasilere de kesinlikle örnek olmalı! Çünkü siyasetçilerimiz ne denli aktif olursa siyasi mekanizmalarımız da bir o kadar etkin bir şekilde halkın menfaatine çözüm üretme gayretinde olur. Bu yüzden bütün siyasilerimizin sadece siyaset ile değil kendi uzmanlıkları olan konularda da halka dokunmasının önemli olduğunu ifade ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.