height="132" />
Trafik Canavarı Şehrimizde

Trafik Canavarı Şehrimizde

ABONE OL
Oca 10, 2022 23:12
Trafik Canavarı Şehrimizde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da bir yılda 2 bin 469 kazada 23 kişi öldü, bin 819 kişi yaralandı

Trafik kazaları hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Haberleri izlerken trafik kazalarına sıra geldiğinde şaşırmıyoruz, hatta neredeyse üzülmüyoruz, gözlerimizi kısıp kanalı değiştiriyoruz. Sıkışmış bir trafikte ilerlerken ‘acaba nerede kaza olmuştur?’ diye düşünüyoruz. Eğer yolumuzu değiştirmemişsek ters dönmüş arabalara, yan yatmış otobüslere göz ucuyla bakıp günümüzün geri kalanını yaşamaya devam ediyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı Aralık ayında Elazığ’da meydana gelen kazaları açıkladı. Buna göre kent genelinde Kasım ayında 123 kazada, 104 kişi yaralandı. Kazaların 72’si yaralanmalı olurken, 51’i ise maddi hasarlı oldu. Öte yandan, 2021 yılı toplamında meydana gelen kazaların toplamı da ortaya çıktı. Bu kapsamda kent genelinde bir yılda, bin 55 ölümlü yaralamalı kazada 23 kişi hayatını kaybederken, bin 819 kişinin yaralandığı, bin 414 kazanın ise maddi hasarlı olduğu öğrenildi.

Elazığ’da 2021 yılı içerisinde meydana gelen 2 bin 469 kazada 23 kişi hayatını kaybederken, bin 819 kişi de yaralandı. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olduğu kaydedildi.

TRAFİK CANAVARI OLMAYIN O SİZİ DURDURMADAN SİZ DURUN

Trafiğe mümkünse dinlenmiş, uykunuzu almış, karnınız tok halde çıkın.

Araç içi sıcaklığın çok yüksek veya çok düşük olmamasına dikkat edin.

Oturduğunuz koltuğun bedeninize uygun bir pozisyonda olmasına dikkat edin, uzun saatler trafikte kaldığınızda koltuğun pozisyonunda değişiklik yapmak iyi gelebilir.

Dinlediğiniz müzik veya radyo programının dikkatinizi dağıtmadığından emin olun.

Trafiğe çıkacağınız saati ve alternatif yolları planlamak uygun olabilir.

Yanınızdaki yolcuyla önemli konuları konuşmaktan, tartışmaktan uzak durun.

Trafikte hatalı sürüş yapan başka bir aracı gördüğünüzde sizin daha da dikkatli olmanız gerektiğini düşünün, çünkü bu araçlardan çok var!

Araç içindeki zamanınızı değerlendirmek istiyorsanız sesli kitaplar dinleyebilirsiniz!

Direkt sizin tehlike altında kaldığınız durumlarda öfkelenmeniz çok doğaldır, ancak şiddet içerikli söylem ve eylemlerde bulunmak ortamı daha da gerginleştirir.

Acele etmek sizi gideceğiniz yere erken ulaştırmaya yaramaz, dikkat becerilerinizin zayıflamasına, gerginliğinizin artmasına yarar.

Trafikte sürekli mahsur kalıyorsanız, bazı günler rutininizin dışına çıkıp toplu taşıma araçlarını kullanmak, örneğin karşı yakaya vapurla geçmek size iyi gelebilir.

Trafik sıkışıklığı sadece kalabalıktan değil, kurallara yeterince uyulmamasından kaynaklanmaktadır.

Her durum ve koşulda trafik kurallarına uyun!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.