height="132" />
ERDOĞAN: “TÜRKİYE ELİNİ AÇAN DEĞİL, EL VEREN BİR ÜLKE”

ERDOĞAN: “TÜRKİYE ELİNİ AÇAN DEĞİL, EL VEREN BİR ÜLKE”

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:20
ERDOĞAN: “TÜRKİYE ELİNİ AÇAN DEĞİL, EL VEREN BİR ÜLKE”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde önemli adımlar attığını dile getirerek Türkiye’nin önceki dönemlerde ne sismik ne de sondaj gemisi bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan; Türkiye’nin bugün gelinen noktada üç sondaj gemisine sahip olduğunu ve Türkiye’nin derin deniz sondajı alanında dünyanın önde gelen birkaç şirketinden birine sahip olduğunu söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti: “Berat Bey’in görevde olduğu dönemde üç tane sondaj, iki tane de sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tane daha sondaj gemisini, Fatih Bey’in döneminde alıyoruz. Filomuz, dünyada belki de en güçlü filolardan bir tanesi hâline geliyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Artık ben sismik araştırmalarımı da rahatlıkla yaparım. Bundan sonra sondaj çalışmalarımı da rahatlıkla yaparım. Kimseye muhtaç değilim. Ama nedir, istersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar da öyle basit rakamlar değil, çok ciddi rakamlarla kiraya gidiyor. Şimdi bu bir şeyi gösteriyor. Türkiye elini açan değil, tam aksine el veren bir ülke konumundadır.”

Türkiye’nin bu üç sondaj gemisini 450 milyon dolara mal ettiğini ve Türkiye’nin derin deniz sondajı alanında dünyanın önde gelen birkaç şirketinden birine sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye bu kazanımları sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımız Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. O dönemde, bu gemilerle bizler LNG’yi ülkemize çekmek ve burada onları doğal gaza çevirme sürecini başlattık. Aynı şekilde Tuz Gölü’nün altını, doğal gazla depolama sürecine girdik. Bu adımlar o dönemde atıldı.” dedi.

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.