DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Muhtar Gözvur: “TOKİ İcadiye Mahallesi’ne girmeli”

Muhtar Gözvur: “TOKİ İcadiye Mahallesi’ne girmeli”

ABONE OL
Ağu 16, 2023 14:52
Muhtar Gözvur: “TOKİ İcadiye Mahallesi’ne girmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi tarafından İcadiye Mahallesi’nde inşa edilen Sosyal Hizmetler Binası mahalleye farklılık kattığı gibi birçok hizmeti de içinde barındırıyor. GÖZVUR: MAHALLEMİZE RENK KATTI İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, “Mahallemize yapılan Sosyal Hizmetler Binası depremden önce çok güzel bir görünüm ile mahallemize renk kattı. İşlevide şu anda çok iyi. Orada gençlik merkezimiz, kütüphanemiz, kafemiz, spor salonumuz ve muhtarlık ofisimizden oluşan bir tesisimiz. Şahin Başkanımız bu tesisi mahallemize kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ederiz.” dedi.

Gözvur: İcadiye Mahallesi Maalesef Yok Oluyor

Muhtar Gözvur, mahallede birçok binanın hasar aldığını, yıkımlar nedeniyle göç verildiğini bu nedenle de İcadiye Mahallesi Sosyal Hizmetler Binası’nın zamanla pasif kalacağını ifade ederek, “Buraya çok fazla rehavet var. Konumu çok iyi. Dört yol ağzı. Çevre mahallelerden gelen vatandaşlarımız araçlardan inerek rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Personellerimiz çok ilgililer. Ücretsiz çay servisimiz var. Öğrencilerimizi motive etmek için her şey mevcut. Bu bina mahallemize çok renk kattı. Depremden dolayı maalesef binamız ucube gibi kalacak. Öyle görünüyor. Nedeni ise çevrede ağır hasar alan binaların yıkılması ve yerine yenisi yapılmayacağından. Yapılmayacağından eminim. Çünkü 2020 yılında yıkılan evlerimizin hiçbiri yapılmadı. Devletimizin millete verdiği 500 bin TL hibe, kredi var. bunları onlara vereceğine bu paraları belediyelere aktarsın ya da kendi elinde TOKİ yapsın. Gelip mahallelerimizi analiz etsinler mahalle sakinleri ile konuşsunlar. Bizlerden görüş alınmadan mahallelerde bir sürü şeyler yapıldı. Vekillerimiz mahalleleri bilmediği için nerede kaç bina yıkıldığını bilmiyor. Çevre ve Şehircilikten sayısını öğreniyorlar ama nerede olduğunu bilmiyorlar. Mahallemizde 37 binamızın yıkılması ve yenisinin yapılmamasından dolayı Elazığ’ın en eski mahallesi olan İcadiye Mahallesi maalesef yok olmak durumunda.” diye kaydetti.
Gözvur: Mahalleyi En İyi Bilen Muhtardır

Perşembe günü Elazığ’a gelecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmek istediklerini belirten Gözvur, “Perşembe günü sayın bakanımız Elazığ’a gelecek. Geldiği zamanda kim ilgileniyorsa muhtarlara davetiye çıkarıp bizleri bakanlarla görüştürse çok daha iyi olur. Çünkü vekiller mahallemizi bilipte anlatamaz. Mahalleyi en iyi bilen muhtardır. Elazığ’da kaç mahallenin kötü olduğunu biliyoruz. Bunların yerinde dönüşümünün yapılması için halkın istediğini söylemeliyiz.” ifadelerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.