height="132" />
Türkiye’de gündem değiştirmek bu kadar kolay…

Türkiye’de gündem değiştirmek bu kadar kolay…

ABONE OL
Şub 20, 2022 18:16
Türkiye’de gündem değiştirmek bu kadar kolay…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Geççek’: Tarkan’ın yeni şarkısı siyasi tartışma yarattı. Türkiye’de gündem değiştirmek bu kadar kolay… 1 ay öncesine kadar sezen aksı şimdilerdeyse Tarkan! Tarkan’ın Perşembe akşamı YouTube üzerinden yayımladığı “Geççek” isimli şarkısına ait video klip birkaç saat içinde 5 milyona yakın kişi tarafından izlenirken sosyal medyada da gündem oldu.

Önce #geççek ardından da #gitçek etiketleriyle Twitter’da gündem olan şarkıda geçen “Gitçek gitçek, geldiği gibi gitçek/ Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek” sözleri tartışma konusu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve pek çok muhalefet partili milletvekili, şarkıyı sosyal medya hesabından paylaştı.

Bazı AKP’liler ise şarkıya tepki gösterdi.

‘Belki biraz teselli eder, moral verir, umut olur ‘

“Geççek”in yayımlanması öncesinde YouTube’da bir video paylaşan Tarkan, şarkının hikâyesini şu sözlerle açıkladı:

“Bundan bir yıl kadar önce ruh halimim hiç de iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi, pandemi gibi şeyler beni çok olumsuz etkiliyordu. O anlarda içimde bir melodi ve söz yankılandı. Hepimize çok iyi gelecek bir şarkı yazmak istedim. Kim bilir belki biraz teselli eder, moral verir, umut olur dedim. Dilerim ki hepimize iyi gelir Geççek.”

AKP’li Naci Bostancı da Twitter hesabında şarkıya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Fakat muhalefetin şarkıya gösterdiği ilgi sadece kendi zaafının takdimidir. Nasıl Tarkan’ın işi siyaset değilse siyasetçinin işi de “evreka” duygusuyla sarıldığı şarkı olamaz. Neresinden baksan hazin” diye yazdı.

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halime Kökce de “Keçileri kaçırmış gibi davranarak ne yaptığını zannediyor acaba bu “gitçek” korosu?” ifadelerini kullandı ve muhalefetin ortaya koyduğu tavrın Erdoğan’a seçimi garanti ettirmenin ötesinde bir işe yaramayacağını savundu. Kökce, şarkı için Tarkan’a teşekkür etti.

HABER ANALİZİ

Tarkan’ın şarkısını yorumlayan sanatçılardan siyasilere çağrı: Sanatla kavga etmeyi bırakın

Sabahat Akkiraz, “Ben 1990’larda ‘Bu da gelir bu da geçer’ diyordum. Tarkan 2022’de “Geçcek” diyor. Demek ki değişen hiçbir şey yok” yorumunu yaptı.

Politik bir kimliği olmayan Tarkan’ın geçen gün kamuoyuna duyurduğu “Geççek” isimli şarkısı herkes için sürpriz oldu.

“Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek, her şeyin sonu var, bu çile de bitçek. Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman, o çiçekten günler çok yakın inan. Çok uzattın vallahi bıktık. Bi durmadın vermedin ki aman. Hadi yeter artık fena bunaldık. Düş babam artık düş yakamızdan” sözlerinin muhalif tonları olduğu, Tarkan’ın böylece iktidara bir mesaj verdiği konuşuldu.

Şarkının sözleri yayınlandıktan kısa bir süre sonra sosyal medyanın gündemine oturdu.

Kimi siyasiler şarkıyı eleştirirken, bazı sanatçılarda Tarkan’a destek verdi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.