height="132" />
Sağlıkta Onaylı randevu dönemi başlıyor

Sağlıkta Onaylı randevu dönemi başlıyor

ABONE OL
May 9, 2024 14:17
Sağlıkta Onaylı randevu dönemi başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Onaylı Randevu Sistemi, hastaların bir gece önce randevularını onaylamalarını zorunlu kılıyor. Bu sistemin amacı, sahte randevuların önüne geçmek ve sağlık hizmetlerine erişimi optimize etmek olarak açıklanmıştır.

Fahrettin Koca, yeni onaylı randevu sistemiyle ilgili detayları şöyle açıkladı: “Sisteme göre, ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu yeni dönemi ‘Onaylı Randevu Dönemi’ olarak adlandırıyoruz. Ancak, 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları bu işlemden istisna tutulacaklar.” Bu açıklamalarla, sağlık hizmetlerindeki randevu süreçlerindeki yeni uygulamaların detayları belirginleşmiş oldu.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

  • Hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya ALO 171 üzerinden her zamanki gibi randevu alabiliyor.
  • Randevu alan hasta, bir sonraki gün saat 20:00’ye kadar randevusunu onaylamak veya iptal etmek zorunda.
  • Onaylama işlemi, MHRS üzerinden veya SMS yoluyla yapılabiliyor.
  • Randevusunu onaylamayan hastaların randevuları iptal ediliyor ve bu randevular, boş kalan randevu talep eden diğer hastalara sunuluyor.
  • 65 yaş üstü ve kanser hastaları otomatik onaylı randevu sisteminden muaf tutuluyor.

Onaylı Randevu Sisteminin Faydaları:

  • Sahte randevuların önüne geçilerek, sağlık hizmetlerine erişimde daha fazla şeffaflık ve adalet sağlanması amaçlanıyor.
  • Hekimlerin ve sağlık personellerinin zamanlarının daha verimli kullanılması ve hasta yoğunluğunun önceden planlanması hedefleniyor.
  • Boş kalan randevuların hızla değerlendirilerek, son dakika randevu arayan hastalara imkan sağlanması amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.