DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Kantin masrafı el yakıyor veliler düşünceli..

Kantin masrafı el yakıyor veliler düşünceli..

ABONE OL
Eyl 16, 2023 16:13
Kantin masrafı el yakıyor veliler düşünceli..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artan kitap, kıyafet, kırtasiye masrafları ile karşı karşıya kalan veliler, şimdi de çocuklarının beslenmesi için yapacakları harcamayı düşünüp karamsarlık içine giriyor..

Öğrenciler için yeni öğretim dönemi, aileler için masraf ve çile dönemi olarak  başladı. Vatandaşın cebindeki para yok olup giderken, büyüyen geçim derdi okul döneminde de etkisini göstermeye başladı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun, İstanbul’daki devlet okullarının kantinleri için belirlediği bazı ürünlerin fiyatları, çocuğu ilkokul, ortaokul veya liseye giden dar gelirlinin yaşadığı geçim sıkıntısını gözler önüne seriyor.
KANTİN ÜRÜNLERİNE DE ZAM GELDİ
TESK’in verileri, devlet okullarının kantinlerinde satılan ürünlerin de zamlardan nasibini aldığını gösterdi. İstanbul’daki devlet okullarının kantinlerinde
Tavuklu sandviç 50 TL,
Peynirli sandviç 50 TL,
Kaşarlı tost 30 TL,
Karışık tost 40 TL,
Hamburger 50 TL‘den satılıyor.
Kantinde açma ve simit de 12 TL’den satılırken, öğrencilerin üç çeşit yemeğin yer aldığı tabldot yemek için 85 TL, dört çeşit yemeğin yer aldığı tabldot yemek için ise 95 TL ödemesi gerekiyor.
SADECE SİMİT, AYRAN VE SU 27 LİRA!
Devlet okulunda öğrenim gören ve gününün ortalama 5 saatini burada geçiren bir öğrencinin günlük kantin masrafı en az 27 lira oldu. Söz konusu masrafın içinde ise yalnızca simit, ayran ve su ücreti yer alıyor.
Sağlıklı ve doyurucu bir öğün için dört çeşit yemeğin yer aldığı tabldot yemeğin ücreti ise 95 TL‘ye çıktı. Öğrenci yemeğin yanında yalnızca bir su aldığında ise ödemesi gereken tutar 100 liraya ulaşıyor. İlkokul, ortaokul veya liseye giden bir öğrencinin kantin masrafı için günlük en az 27 TL, tabldot yemek tercih etmesi halinde ise 100 TL ödemesi gerekiyor.
ÇOCUKLAR OKUL DA YETERLİ BESLENEMEYECEK
Uzmanlar, sağlıklı gelişimi için çocukların beslenmesinin önemli olduğuna işaret ederken, aylık maliyet 540 lirayı bulan kantin için velilerin öğrencilere harçlık verebilmesi hiç kolay olmayacak.
Okulların açılmasıyla, beslenme çantası boş okula gelen çocukların büyük bir bölümünün de kantinden alışveriş yapacak parası olmadığı ve okulda aç kaldığı belirtiliyor.
Kaynak: K.H 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.