height="132" />
DEKORASYONDA AYRINTILARIN ÖNEMİ NELERDİR ?

DEKORASYONDA AYRINTILARIN ÖNEMİ NELERDİR ?

ABONE OL
Ağu 7, 2023 21:36
DEKORASYONDA AYRINTILARIN ÖNEMİ NELERDİR ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir evin güzel görünmesini sağlayan şey nedir diye sorsak ne cevap verirdiniz? Kimisi mobilya ve aksesuar  der, kimisi yerleşim ve dizayn, kimisi renkler, kimisi de evin yapısal özellikleri diye belirtirler.İyi bir dekorasyonun en temel kuralı bütünlük olmasıdır; yani tüm unsurların tamamı, toplamda bir estetik oluşturmak zorundadır diyebiliriz.Bu yazımızda da iyi bir dekorasyonda ayrıntıların önemli detaylarından ipuçları vereceğim.

BANYO DOLAPLARI

Mesela banyo dolaplarının kulpları tüm atmosferi değiştiren önemli detayların başında geliyor. Üstelik bu değişimi yaratmak çok da kolay! Yapı marketlerde satılan birbirinden farklı ve sıra dışı kulplardan satın alarak evinizdeki sıradan ve standart dolap kulplarını değiştirebilir ve banyonuzda kolaylıkla benzersiz bir görünüm oluşturabilirsiniz.

MUTFAK

Mutfak dolaplarının renkleri de mutfak alanının dokusunu belirleyen önemli ayrıntıların başında geliyor. Son yıllarda sıklıkla gördüğümüz modellerin başında ise alt dolapların daha koyu, üst dolapların ise açık renkli tercih edildiği modeller geliyor. Bunun en önemli sebebi bu tarz çift renkli uygulamaların mutfakta hareket ve derinlik yaratıyor olmasıdır.

DUVARLAR

Mavi, Yeşil ve Sarı renklerin dışında, Leylak ve tonları da huzurlu renkler kategorisinde değerlendirilir. Yumuşak vedoğal  leylak tonu, rahatlatıcı bir etki sunar. Eflatun, Lila, Yasemen size Leylak tonlarında bir seçenek olabilir.

Evinizde ya da iş yerinizde oluşturacağınız dekorasyonda denge arıyorsanız 60-30-10 kuralını uygulamanız gerekiyor.  İyi tasarlanmış bir görünüm için odanızda yüzde 60 baskın ana renk, yüzde 30 tamamlayıcı ikincil renk ve yüzde 10 vurgu rengi olmasına dikkat etmelisiniz.

Huzur dolu, sağlıklı güzel günler diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.