DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Özdağ: “Ekonomik kriz üniversite öğrencilerini ağır şekilde vuruyor”

Özdağ: “Ekonomik kriz üniversite öğrencilerini ağır şekilde vuruyor”

ABONE OL
Tem 25, 2023 15:32
Özdağ: “Ekonomik kriz üniversite öğrencilerini ağır şekilde vuruyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, vakıf üniversitelerinde yapılan ücret artışları hakkında “Ekonomik kriz üniversite öğrencilerini ağır şekilde vuruyor.” dedi.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomik kriz üniversite öğrencilerini ağır şekilde vuruyor. Bir çok anne ve baba çocuklarını başka şehirlerde eğitime yollayacak durumda olmadığı için eğitimi dondurmayı düşünüyorlar. Vakıf üniversiteleri ise bu sene öyle zamlar yaptılar ki bir çok anne baba ödeyemeyecek. Özel okullarda kendi çalışanlarına zam yapmak zorunda oldukları için fiyat artışı kaçınılmaz görünüyor. Bu noktada Saray rejimi yıkılmadan yapılabilecek şey özel üniversitelerin öğrencilere maddi gelir yaratacak işler sağlanası ve böylece öğrencilerin üniversitede çalışarak okul ücretlerinin en azından bir bölümünü karşılamaları. Diğeri ise devlet bankaların üniversite öğrencilerine düşük faizli eğitim kredisi vermeleri. Aksi halde bu sene bir çok öğrenci öğrenimini askıya almak zorunda kalacak.”

Kaynak: HİBYA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.