DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22378422,67%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Çiğ Süt Fiyatları Nedeniyle Peynir Fiyatlarıda Arttı

Çiğ Süt Fiyatları Nedeniyle Peynir Fiyatlarıda Arttı

ABONE OL
Eki 20, 2022 16:24
Çiğ Süt Fiyatları Nedeniyle Peynir Fiyatlarıda Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiğ süt fiyatları nedeniyle peynir fiyatlarında da artış yaşandı. Bu urum hem esnafları hem de tüketicileri olumsuz etkiledi. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi peynir ve süt ürünleri artan fiyatlar nedeniyle sofralarda hak ettiği değeri göremiyor.

Elazığ kapalı çarşıda peynircilik yapan esnaflar son durumlardan şikayetçi.
Elazığ kapalı çarşıda peynircilik yapan esnaf “Tabii ki de sütle peynir yapıldığı için peynir fiyatlarını da etkiledi. Peynirler, çökelekler vs. geçen seneye oranla bu sene çok pahalı. Peynir fiyatları da geçen seneye göre arttı. En çok keçi peyniri satıyoruz. Peynir fiyatların da artış tabii ki de bekleniyor. İnşallah vatandaşımız bu kışı rahat bir şekil de geçirebilir. Müşterilerimiz biliyorsunuz vatandaşımız depremden sonra Elazığ depreminden sonra bir iki gündür sallanıyorlar. Yani insanlar tedirgin alım güçleri bu ara çok çok düşük. Çoğu esnaf bu durumdan çok şikayetçi. Fiyatların yükselişi bizim satışlarımızı da etkiledi.” İfadelerini kullandı.
Elazığ kapalı çarşıda peynircilik yapan bir başka esnaf “Çiğ süt fiyatlarındaki artış tabii ki de peynir fiyatlarını etkiledi. Çiğ süt fiyatı ne kadar artarsa peynire, tereyağına, çökeleğe de yansır. Süt ürünlerinin hepsine hemen yansıyor. Peynirin fiyatı tabii ki de çiğ sütün artışı nedeniyle peynire de yansıdı. Peynir de yükselir tabii ki de. En çok taze peynir satıyoruz. Böyle giderse peynir fiyatların da tabii ki de artış bekliyoruz. Müşteriler kesinlikle fiyatlardan memnun değil. Muhakkak etkiliyor tabii ki satışlarımız düşüyor çünkü millette ki alım gücü düşünce bu satışlara da yansıyor. Satışlarımız da düşüyor tabii ki.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.