DOLAR

32,5758

0.11%
EURO

35,0161

0.48%
ALTIN(gr)

2.430,54

0,32%
BİST 100

9747.93

0,32%
height="132" />
Altın, Gü­ven­li Liman Olma Özel­li­ği­ni Sür­dü­rü­yor

Altın, Gü­ven­li Liman Olma Özel­li­ği­ni Sür­dü­rü­yor

ABONE OL
Eki 20, 2022 16:56
Altın, Gü­ven­li Liman Olma Özel­li­ği­ni Sür­dü­rü­yor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ku­yum­cu­lar Oda Baş­ka­nı Fik­ret Çak­mak­çı altın fi­yat­la­rı­nı de­ğer­len­dir­di. Altın, gü­ven­li liman olma özel­li­ği­ni sür­dü­rü­yor. Va­tan­daş­la­rın ya­tı­rım yap­mak için altın al­ma­la­rı doğru bir hamle ola­rak gö­rü­lü­yor.

Ku­yum­cu­lar Oda Baş­ka­nı Fik­ret Çak­mak­çı “Altın fi­yat­la­rı geçen hafta Ame­ri­ka mer­kez ban­ka­sı­nın faiz ka­ra­rın­dan sonra dolar ba­zın­da bir yük­se­liş altın ons ba­zın­da bir düşüş oldu. Tabii bu düşüş ne­ti­ce­sin de altın da biraz düşüş yani 1050 li­ra­yı gören altın fi­yat­la­rı şuan gram bazın da 1000 lira se­vi­ye­sin de.” Dedi.
Ku­yum­cu­lar Oda Baş­ka­nı Fik­ret Çak­mak­çı “Tabii ki bir ku­yum­cu­nun se­zo­nu yaz se­zo­nu düğün, nişan, sün­net gibi me­ra­sim­le­rin ol­du­ğu dönem ku­yum­cu­nun se­zo­nu­dur. İş yap­tı­ğı dö­nem­dir. Ma­lu­mu­nuz gur­bet­çi­ler çe­kil­di düğün, nişan, sün­net me­ra­sim­le­ri bitti. Do­la­yı­sıy­la da ku­yum­cu­nun iş­le­ri tabii ki azal­dı. Özel­lik­le düğün alış­ve­riş­le­rin de zaten düğün alış­ve­riş­le­ri ma­lum­dur. Yani bi­le­zik ve set al­yans veya nor­mal yüzük kü­pe­si dahil olmak üzere değer alış­ve­riş­le­rin de yani sün­net gibi me­ra­sim­le­rin alış­ve­ri­şin­de takı, yarım, çey­rek, tam, gücü olan daha fazla gücü ol­ma­yan yarım gram­la­ra kadar düş­tük. E bu da do­la­yı­sıy­la alım gü­cü­nün düş­me­si do­la­yı­sıy­la da tabii ku­yum­cu­nun hem iş yap­ma­sı ko­nu­sun­da hem de va­tan­da­şın alım gücü ister is­te­mez düştü tabii.” Şek­lin­de ko­nuş­tu.

Ku­yum­cu­lar Oda Baş­ka­nı Fik­ret Çak­mak­çı “Ke­sin­lik­le bunun en büyük se­be­bi altın fi­yat­la­rı­nın yük­sel­me­si geçen sene 500 lira olan altın gram fi­ya­tı bu sene 1000 lira %100 bir artış bu da do­la­yı­sıy­la va­tan­da­şın ge­li­ri­ni %100 art­tır­ma­dı­ğı için de alım fi­yat­la­rın da alım yö­nün­de bir dü­şük­lük ya­şı­yo­ruz.” İfa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ku­yum­cu­lar Oda Baş­ka­nı Fik­ret Çak­mak­çı “Tabii biz yakın va­de­de hiç bir şekil de yorum yap­mı­yo­ruz. Hep uzun va­de­de yo­rum­la­rı­mız. Altın fi­yat­la­rın da özel­lik­le son 13 yılın or­ta­la­ma­sı­na bak­tı­ğı­mız da %33 ‘lük bir artış her yıl için biz özel­lik­le ya­tı­rım­cı­ya günü bir­lik ya­tı­rım yap­ma­ma ko­nu­sun­da hep tel­kin­le­ri­mi­zi su­nu­yo­ruz. Ama tabii ma­ale­sef va­tan­daş bugün ala­yım yarın para ka­za­na­yım dü­şün­ce­si­ne sahip ol­du­ğu için de ka­fa­sı­nı bo­zu­yor, mo­ra­li­ni bo­zu­yor. Yani ondan do­la­yı bir düşüş hiç­bir şekil de bek­le­mi­yo­ruz. Ha günü bir­lik düş­me­ler çık­ma­lar el­bet­te ki olu­yor ama biz altın fi­yat­la­rın da hep uzun va­de­li yo­rum­lar ya­pı­yo­ruz. Ke­sin­lik­le altın her zaman bü­yük­le­ri­mi­zin de söy­le­di­ği gibi altın yas­tık altı ya­tı­rım ara­cı­dır. Yani yas­tık altı ya­tı­rım aracı der­ken yas­tı­ğı­mız al­tı­na koy­du­ğu­muz altın an­la­mı­na gel­mez. Bir çey­rek­le baş­lar. İşte her ay al­dı­ğı zaman 12 tane çey­rek aka­bin­de de toplu bir şeye ka­vu­şu­yor. Ondan do­la­yı biz her zaman al­tı­nı gü­ven­li liman ol­du­ğu­nu söy­lü­yo­ruz. Bunu va­tan­daş­la­rı­mız da bü­yük­le­ri­miz de her zaman söy­ler­ler.” Şek­lin­de ko­nuş­tu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.