DOLAR

32,6023

0.39%
EURO

34,8222

0.24%
ALTIN(gr)

2.492,59

0,34%
BİST 100

9462.81

0,34%
height="132" />
Çoban, bu hafta Elazığ’ın en güzel İlçelerinden biri olan Sivrice ile ilgili proje dosyasını paylaştı

Çoban, bu hafta Elazığ’ın en güzel İlçelerinden biri olan Sivrice ile ilgili proje dosyasını paylaştı

ABONE OL
Eki 20, 2022 21:44
Çoban, bu hafta Elazığ’ın en güzel İlçelerinden biri olan Sivrice ile ilgili proje dosyasını paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa adı HAZARSAM olan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban “2023 Türkiye, 2034 Elazığ” Projeleri kapsamında hazırladıkları dosyalarını basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Her hafta bir sektör ve bir ilçe ile ilgili proje dosyasını kamuoyunun ve şehir dinamiklerinin dikkatlerine sunan Prof. Dr. Bilal Çoban, bu hafta Elazığ’ın en güzel İlçelerinden biri olan Sivrice ile ilgili proje dosyasını paylaşarak yaptığı açıklamada Sivrice’nin şehrin kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Sivrice’nin, Şehrin turizmi açısından birçok fırsatları sunduğunu söyleyen Başkan Çoban, değerlendirilmesi halinde Sivrice şehrimizin gelişip kalkınmasında motor görevi üstlenebilir dedi.

Elazığ’dan Diyarbakır’a geçerken Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mola verdiği yerde Sivrice’de bulunan Hazar Gölünü izlerken hayranlığını “Doğunun Yalovası” diyerek ifade ettiği coğrafya gelişip kalkınmamızda önemli bir yer ve konuma sahiptir diyen Başkan Çoban şunları kaydetti.

Yaz turizmi için Hazar Gölü, kış turizmi için Hazarbaba Dağı ve inanç turizmi açısından da Hazar Dağında bulunduğu söylenen Hz. İbrahim’in Babası Hazer’in mezarının turizme kazandırılması büyük önem taşır.

Yeşil ile mavinin buluştuğu Sivrice o kadar çok zenginliği bünyesinde barındırıyor ki bugüne kadar değerlendirilmemesi bizim eksikliğimizdir. Şehrimizi 2034’de hazırlarken Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Sivrice’yle de nasıl geleceğe yürüyeceğimizi projelendirdik.

İlçenin zayıf yönlerinden güçlü yönlerine, etnik yapısından ekonomik yönlerine, risklerinden sunduğu fırsatlara kadar kapsamlı bir dosya hazırlayıp kamuoyunun ve şehir dinamiklerinin dikkatlerine sunuyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.