DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Türkiye’de İlk Kez Bir Bankanın “Metaverse Şubesi” Açılıyor

Türkiye’de İlk Kez Bir Bankanın “Metaverse Şubesi” Açılıyor

ABONE OL
May 20, 2022 11:33
Türkiye’de İlk Kez Bir Bankanın “Metaverse Şubesi” Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın ve ülkemizin yerli ve milli teknolojide yükselen markası Roof Stacks şirketinin Ceo’su Burak Soylu bir başarıya daha imza attı.

Medya, yazılım, teknoloji ve daha birçok bilişim sektöründe büyük bir başarı elde eden Roof Stacks yazılım şirketinin CEO’luğunu yapan Burak Soylu, son dönemlerin en popüler sahası olan “metaverse” sahasında da yerini alarak başarısına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Türkiye’de ilk kez bir bankanın Metaverse şubesi açılacak.

GoArt Metaverse Platformu’nun Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kutlu, “Metaverse evreni üzerinde bir finans merkezi kurarak, insanların ihtiyaçlarını buradan giderebilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Yazılım şirketi Roof Stacks tarafından geliştirilen GoArt Metaverse Platformu’nun Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kutlu yaptığı değerlendirmede, metaverse platformlarını takip eden kitlenin önemli bir kısmının, kendi verilerinin yönetimini yapmak, merkeziyetçi dünyadan ayrışmak ve bu platformları kullanırken maddi kazanım elde etmek isteyen “Z kuşağı gençlerinden” oluştuğunu söyledi.

GoArt Metaverse Platformu’nda söz konusu kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kutlu, halihazırda defile, alışveriş, etkinlik ve kongre gibi imkanlar sunduklarını ifade etti.

Kutlu, metaversede konserler verildiğini ve önemli markaların şubeler açtığını vurgulayarak, “Bazı bankacılık hizmetlerinin buradan verilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de lider bazı bankalarla projeler yapmaya başladık. Bankaların metaverse şubelerini oluşturduk. Yakın zamanda müşterilerin, ‘avatar banka görevlilerinden’ temel anlamda hizmet alabildiği senaryoları da ortaya koyacağız. Türkiye’de ilk kez bir bankanın metaverse şubesini açacağız. Görüşme üzerinde olduğumuz 4 banka ise şu anda projelendirme sürecinde. Metaverse evreni üzerinde bir finans merkezi kurarak, insanların ihtiyaçlarını buradan giderebilmesini hedefliyoruz” dedi.

 “ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN”

Kutlu, Türkiye’deki bazı tarihi mekanlarla ilgili GoArt Metaverse Platformu üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, insanların “zamanda yolculuk” yapabilmelerini mümkün kıldıklarını söyledi. Kutlu, “Bu yolculukları yaparken, buradaki NFT (Nitelikli Fikri Tapu) ve kripto varlık toplayarak fayda üretmelerine imkan tanıdık. Bu da insanları cazip eden yönlerden biri.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.