DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Pazarcılar müşteriyi markete kaptırmamak için POS cihazına geçti

Pazarcılar müşteriyi markete kaptırmamak için POS cihazına geçti

ABONE OL
Nis 19, 2022 20:11
Pazarcılar müşteriyi markete kaptırmamak için POS cihazına geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düşen alım gücü ve yüksek fiyatlar nedeniyle semt pazarlarında esnaf, kredi kartıyla ödeme kabul etmeye başladı. Daha önce giyim ve şarküteri gibi kategorilerde uygulanan ödeme yönteminin diğer kategorilere de yayıldığını söyleyen Pazarcılar “Artık sayı ile meyve sebze alınıyor. Biz de müşteriyi markete kaptırmamak için POS cihazına geçtik” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) martta resmi enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklamıştı. Bağımsız sosyal bilimcilere göre bu oran daha yüksek. Rekor enflasyon oranları sonrası sendikaların araştırmaları da asgari ücretin daha ilk dört ayda eridiğini ve yoksulluk sınırının gerisine düştüğünü gösteriyor. Türk-İş’in araştırmasında, martta dört kişilik ailenin açlık sınırı 4 bin 928, yoksulluk sınırı 16 bin 52 lira olarak hesaplanmıştı.

PAZARCI: İKİ-ÜÇ DOMATES ALAN İNSANLAR VAR

Pazarcı esnafı, tüketicilerin artık ikişer üçer adet ürün almaya başladığını anlattı: “Bazı pazarlarda öyle bir duruma geldi ki iki-üç domates alan insanlar var. Patlıcanı, salatalığı da aynı şekilde. Nakit bulundurma zorluğu da arttı. Genellikle orta ve sabit gelirli insanlara hitap ediyoruz. Sabit gelirli vatandaşlar da genellikle kredi kartı kullanıyor. O müşteriyi de kaybetmemek adına kredi kartı yaygınlaştı. Daha önce gıdada değil de sadece giyimde kredi kartı kullanılırdı. Şimdi gıda da kullanılıyor. Her tezgahta var. Biz de gelen talep üzerine kullanmaya başladık. Müşteriyi kaybetmemek için komisyonu göze alarak kullanıyoruz. Müşteri de talep ediyor. Mecbur kaldık.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.