DOLAR

32,2931

-0.59%
EURO

34,8062

-0.22%
ALTIN(gr)

2.411,78

-0,43%
BİST 100

10045.74

-0,43%
height="132" />
Ulaş: Esnafı koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor

Ulaş: Esnafı koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor

ABONE OL
Mar 10, 2022 19:21
Ulaş: Esnafı koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, esnafların giderlerinin çok artığını ifade ederek; esnafı koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Ulaş, kredilerini ödeyemeyen çok sayıda esnaf olduğunu dile getirdi.

Başkan Ulaş, esnafların giderlerinin arttığını ancak gelirlerinin artmadığını kaydetti. Ulaş; “Son üç yıldır, esnafımızın giderleri artıyor. Ama gelirlerinde azalma var. İlimizde yaşanan deprem ve ardından pandemi süreci, esnafımızı çok olumsuz şekilde etkiledi.

Esnafımız, deprem sonrası verilen faizsiz kredileri pandemi yaşanması nedeniyle, kredi taksitlerini ödemekte zorlanıyor. Kredileri  ödeyemeyen çok sayıda esnafımız var. Bizler her platformda, kredilerin ertelenmesi gerektiğini dile getirdik, ama krediler ertelenmedi. Esnafımızın taleplerinin kulak ardı edilmemesi gerekiyor. Döviz kurunun yükselmesi, esnafımızı çok mağdur etti. Esnafımız sattığı ürünü yerine koyamıyor.” dedi

“VATANDAŞLARIMIZIN ALIM GÜCÜNÜN AZALMASI ESNAFIMIZI DA ETKİLİYOR”

Ürünlerde yaşanan fiyat artışları vatandaşlar kadar esnafları da olumsuz şekilde etkilediğini dile getiren Ulaş, “Son zamanlarda ürünlerde yaşanan fiyat artışları, vatandaşlarımız kadar esnaflarımızı da mağdur ediyor. Vatandaşlarımız istediği ürünleri eskisi gibi alamıyor. Gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, bizim ürünlerimizde de yaşanıyor. Buna bir örnek verecek olursak; Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle, akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış, nakliye fiyatlarına yansıdı. Esnaflarımızda ürün getirirken çok zorlanıyor. Onun için fiyat artışı yaşanıyor. Esnafımız her zaman mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı

“SGK VE BAĞ-KUR PRİMLERİ ÇOK YÜKSEK”

Sigorta primlerine de değinen Ulaş; “Ocak ayında gelen zamla SGK primleri bin 600 TL’yi, BAĞ-KUR primleri ise bin 500 TL’yi geçti. Esnafımız için, bu miktarlar çok yüksek. Devletimizin zor zamanlar geçiren esnafımızın primlerini artırmaması gerekiyordu. Ama söylemlerimize rağmen bu artış yaşandı. Esnafımız, bu primleri ödeyemiyor. Bizlere bu konuda sitemlerde buluyorlar. Devletimizin bu konuda mutlaka bir düzenleme yapması gerekiyor. Bizler, siyasilerimize bu konuyu iletiyoruz inşallah bir adım atılır.” dedi.

ESNAFIMIZIN BU DURAĞAN GÜNLERİ ATLATMASI GEREKİYOR”

 Esnaflara faizsiz kredi verilmesini de isteyen Ulaş; “Esnafımız için faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Verilirken de şartsız olması gerekiyor. Kredi verilmesi için esnaf olması yeterli sayılmalıdır. Verilecek kredi esnafımıza can suyu olacaktır. Esnafımızın, bu durağan günleri atlatması gerekiyor. Buda ancak devletimizin desteği ile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.