DOLAR

32,5930

0.35%
EURO

34,8515

0.31%
ALTIN(gr)

2.506,83

0,92%
BİST 100

9693.46

0,92%
height="132" />
Albayrak, “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları esnafımıza kepek kapattırıyor”

Albayrak, “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları esnafımıza kepek kapattırıyor”

ABONE OL
Mar 2, 2022 18:49
Albayrak, “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları esnafımıza kepek kapattırıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak “Elektrik Faturaları Kiraları Geçti”

Başkan Hakan Albayrak, “98 tane farklı sektör Odamıza bağlı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları esnafımıza kepek kapattırıyor. Kasap esnafımız da aynı şekilde elektrik faturalarından dolayı büyük mağduriyet yaşıyor 2 bin le 4 bin arası fatura geliyor. Faturalar kira fiyatlarını geçti. Elektrik giderlerini karşılayamam esnaflarımız var borç harçla faturasını ödeyen esnaf ne yapsın.

KOSGEB DESTEKLERİNİN ARTMASINI VE ŞARTLRIN KOLAYLAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ

Başkan Albayrak “KOSGEB desteklerinin artmasını ve Şartların kolaylaştırılmasını istiyoruz. Evraklar ve yok yeni eleman al yok 50 bin şimdi yok 50 bin sonra yeni elamanlardan daha çok var olan elemanlar değerlendirilsin. Zaten SGK masrafları esnafın belini büküyor, destekler yeterli değil. Bir elemanın maliyeti ne kadar biliyor musunuz? 2000 tl sgk birimi olanlar var gerçekten esnaf ne kazanıyor da bunlarla başa çıksın” ifadelerini kullandı.

KOSGEB’in yeni bir uygulaması başlıyor. İstihdam teşviki kapsamında esnafımıza katkısı olacak bu uygulama üzerinde KOSGEB yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda bu uygulamayı esnafımızla paylaşacağız ve gerekli desteği vereceğiz. Faizsiz kredi konusunda da esnafımızın yanında olacağız ve biz KOSGEB’den kredileri kullanımda kolaylıklar sağlanması istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.