DOLAR 32,3783 0.16%
EURO 34,9945 -0.29%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2260128-0,77%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Görülmemiş Zam Sonrası Benzin Ve Motorin Kuyrukları

Görülmemiş Zam Sonrası Benzin Ve Motorin Kuyrukları

ABONE OL
Nis 19, 2022 20:35
Görülmemiş Zam Sonrası Benzin Ve Motorin Kuyrukları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzin ve motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10’un üzerinde zam yapıldığını açıklamıştı. Zammın açıklanmasının ardından ülkenin dört bir yanında yurttaşlar akaryakıt istasyonlarının önünde benzin ve motorin kuyrukları oluşturdu.

Akaryakıta bu gece yapılacak rekor zammı duyan Elazığ’da ki yurttaşlar istasyonlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yurttaş üst üste gelen zamma tepki gösterdi.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 61 kuruş, motorinin litresine de 1 lira 51 kuruş zam gelecek. Zam haberini duyan yurttaşlar akaryakıt istasyonlarında kuyruğa girerek araç deposunu doldurdu.

“UKRAYNA’DAN BETERİZ”

Elazığ’da yurttaşlar, bu gece akaryakıta gelecek zam öncesinde benzin istasyonlarında kuyruğa girdi.

Yurttaşlar, bu gece yarısı uygulanacak akaryakıt zammına benzin istasyonu önündeki kuyrukta tepki gösterdi.

Mehmet Ali Gül, şunları söyledi:

“Biz Ukrayna’dan beteriz şu anda. Gerçekten insanlar cephede savaşıyor biz de burada benzin, mazot kuyruğunda savaşıyoruz. Ben çiftçiyim şu anda gübre alacağım. Gübreyi saklamışlar iki gündür. Gübre bulamıyoruz. Kaçta tane petrol gezdim, satmıyorlar. Petrollerin çoğu mazot, benzin satmıyor şu anda. Biz de bilmiyoruz ne olacak halimiz.”

Orhun Ergin ,”hayır o depo sonuçta bitmeyecek mi? bitecek kuyruğa girsek ne girmesek ne…”

Akın Fırat,” Yine Bildik Manzara: Dev Zam Öncesi Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruk”

“ARTIK KURUŞLARLA DEĞİL, LİRALARLA ZAM”

Faik Öztrak, “Artık kuruşlarla değil, liralarla akaryakıta zam yapıyorlar. Tek seferde; benzin ve mazota yüzde 10 civarında zam yaptılar. Böyle bir zammı daha önce hiç görmedik. Milletimiz bu gidişle ne yazık ki arabasına da veda edecek” diyerek yapılan dev zamma tepki gösterdi.

Tuncay Özkan, “Zam sonrası yakıt kuyruğu… AKP yokluk demek, zam demek, israf demek” ifadelerini kullandı.

Türkan Barut, “Ne dedilerse onunla sınandılar. 2022 Türkiye’sinde milleti kuyruklara mahkûm ettiler” diye yorumladı.

“YARIN, ÖBÜR AY DEPO KAÇA DOLACAK BELLİ DEĞİL”

Akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Bugün akşam saatlerinde işten çıkışlarda akaryakıt istasyonlarına yönelenlerin 2 kilometreye kadar kuyrukta beklediği görüldü.

Evli ve iki çocuk babası market işletmecisi 45 yaşındaki Evrim Demir, “Bıktık bıktık artık zamlardan, şurada depoyu dolduralım üç kuruş kar edelim diye mücadele veriyoruz. Bu millete yapılan yazıktır günahtır, nereye kadar gidecek bu zamlar. Bugün 1100 TL’ye doldurduğum depoyu yarın ve gelecek ay kaça dolduracağım belli değil” dedi.

“42 YILLIK NAKLİYECİLİĞİ BIRAKACAĞIM”

Yaklaşık 25 dakika sırada beklediğini belirten nakliyeci 64 yaşındaki Muhammet Seyitali, “Yarın nakliye işim var uzun yola gideceğim. Bu akşamdan depoyu ne alırsam kardır diye dolduruyorum ama bu gidişle 42 yıldır yaptığım nakliyeciliği bırakacağım. Çünkü maliyetler masraflar dayanılmaz hale geldi” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.