DOLAR

32,5783

0.27%
EURO

34,9703

-0.03%
ALTIN(gr)

2.445,23

0,39%
BİST 100

0,39%
height="132" />
Sosyal Konut Hak Sahipleri Yetkililere Seslendi

Sosyal Konut Hak Sahipleri Yetkililere Seslendi

ABONE OL
Şub 20, 2022 18:40
Sosyal Konut Hak Sahipleri Yetkililere Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, ödeme konusunda kendilerine kolaylık sağlanmasını isteyerek, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

Türkiye Emekliler Derneği, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sosyal Konut Projesi’nden ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Hak sahipleri, depremzedelere tanınan sabit ödeme planından faydalanmak istediklerini söylediler.

Öğretmenevi önünde toplanan topluluk adına konuşan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür de, vatandaşın sunulan ödeme planıyla ev sahibi olmayacağını, problemin giderilmesi için yetkililerden destek istedi. Başkan Gür, “Bize danışılsaydı, evi yıkılan komşumuza verin deselerdi bizden alın derdik. Ama maalesef ne devlet yetkililerimiz bizler adına sizlere bu evleri alıp onlara verelim mi? gönlünüz razı mı? Diyen de olmadı. Bu evler o insanlara verildi güle güle otursunlar. 2 yıl geçti çoğu konteyner da çoğu çadırlarda hala kimse çoluk çocuğu ile güzel bir yemek yiyemediler” dedi.
“Mağdur vatandaş – Biz sosyal konut hak sahipleri olarak sesimizi duyurmaya çalıştıkça engelleniyoruz, medya bile bizim isteklerimizi yansıtmak istemiyor. Sağ olası vekillerimiz işin içine girince kura listesinde ki 142 adet 103 metrekare evler listeden kaldırıldı. Sabit ödeme seçeneği kaldırıldı. Eskisinden daha beter duruma geldik. Sayın vekillerimiz 66 ve 62 metrekare evler de yaşayabiliyorlarsa bize de layık görsünler. Bize yapılan evlerimizi gasbe derken kimse bizden izin almadı haklarımız Yüce Rabbimize havaledir. Fakat bu iş burada bitmeyecek! Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gidilecek ve iletilecektir hiç kuşkunuz olmasın! İnşallah ilahi adalet yerini bulur.”
“Mağdur vatandaş –   Yıllardır TOKİ ödemeleri belirli bir miktar peşin ve geri kalanı taksitle ve ara ödemeli devam etmişken deprem sonrası bu taksit ödemeleri deprem konutları ile ayni olsun demek bence devleti zarara uğratmaktır. Sizler bu sosyal konutlara başvurduğunuzda ödemelerin bu şekilde olacağını bilerek başvurdunuz simdi bize de ayni imkânlar verilsin demek devletin zararını istemektir. Sonuçta sizlerin evleri yıkılmada devlet evleri yıkılanlara bu imkânı zararına (yüzde otuz altı zararla ) evsiz kaldıkları için verdi birçoğunun yüklenici evini yapmıyor yüksek meblağlar istiyor arsalarımız merkezde boş bekliyor devlet bize bu TOKİ imkânını vermese borç harç aldığımız evlerimde kaybetmiş ve yeniden yaptıracak paramız yokken nasıl ve nerde oturacaktık? Ama kiracılar evlerini kaybetmedi bir çoğu gidip öncelik konteynerler verilecek dedikodusuna inanarak konteyner yerleşti ücretsiz elektrik su ısınmadan faydalandı ama simdi yemek yemedik diye mağdur edebiyatı yapıyor. Ben bu konteynerlerde ne kadar imkânlar sunulduğuna şahidim ve TOKİ hak sahibi olmasına rağmen çıkmak istemeyen insanları biliyorum devlet gecen ay bir tanesini sen TOKİ hakki kazandın kalamasın deyip çıkardı. Kimse kimseyi kandırmasın depremden sonra verilen tok ileri kimse beğenmedi ne semtini ne ödenecek miktarı herkes niye bedava verilmedi niye şu semt niye 2+1 diye bağırdı durdu ama ne hikmetse facebook da her gün devreden var mı diye o TOKİ’lerden ev isteniyor ve yüksek fiyatlar dönüyor. Madem beğenmiyorsunuz madem evler sizlere pahalıya verildi niye ayni taksit imkân isteği ile bu millet valiliğin önünde? Çok nankör ve rabbena hep banacı oldu bu millet yazık. Devletin malı deniz yemeyen domuz diye diye ülkeyi bitirdik”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.