DOLAR

32,5955

0.34%
EURO

34,8239

0.19%
ALTIN(gr)

2.506,10

0,88%
BİST 100

9693.46

0,88%
height="132" />
Ayhan: Tarımsal Politikaların Üreticiye Yansımasında Tarım İl Müdürlüğü İlk Sırada

Ayhan: Tarımsal Politikaların Üreticiye Yansımasında Tarım İl Müdürlüğü İlk Sırada

ABONE OL
Şub 20, 2022 18:57
Ayhan: Tarımsal Politikaların Üreticiye Yansımasında Tarım İl Müdürlüğü İlk Sırada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

286 Bin hektar tarım arazisi, 225 Bin hektar çayır mera alanı, 156 Bin civarında büyükbaş hayvan, 465 Bin civarında küçükbaş hayvan, yıllık 26 milyon kapasiteli kanatlı hayvan, 960 Bin civarında yumurtacı tavuk varlığı ile tarım ve hayvancılık kenti olan Elazığ’da İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevlendirilen Ali Kılıç, Dr. Turan Karahan’dan görevini devraldı.

Bu kan değişikliğinden sonra, Elazığ’da toprakların daha bereketli bir şekilde ürün vermesi için gerekli çalışmaların yapılması, bu çalışmaların nasıl organize edileceği noktasında bakanlığın emanetçileri olan İl müdürlüğü ekiplerinden beklentilerde arttı. Çünkü tarım ve hayvancılık kenti olan Elazığ, bu güne kadar yapılan; yanlış tarım politikaları, bürokratik hatalar ve 2018 yılından beri yaşanan döviz krizi ile bu özelliğini yitirmeye başlamış durumda…

AYHAN: BİZLERİ İLGİLENDİREN, YENİ KADRONUN İLİMİZE POZİTİF YANSIMASIDIR. BU YANSIMA POZİTİF OLDUĞU SÜRECE TAKDİR EDECEĞİZ

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Ziraatçı, Bitki koruma ve Besleme Uzmanı Ramazan Ayhan; “Tarım il müdürümüz değişti. Elbette ki makam ve kadrolar değişir. Bakanlığın ilgili birimleri bu şekilde karar vermişse saygı duyar ve kabulleniriz. Yeni, genç ve dinamik kadroların gelmesi, küresel dünyanın kavramlarındandır. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Bizleri ilgilendiren, yeni kadronun ilimize pozitif yansımasıdır. Bu yansıma pozitif olduğu sürece takdir edeceğiz” dedi.

AYHAN: BAKANLIĞIN YAPMAYA, UYGULAMAYA ÇALIŞTIĞI TARIMSAL POLİTİKALARIN ÜRETİCİYE YANSIMASINDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLK SIRADA

Bakanlığın yapmaya, uygulamaya çalıştığı tarımsal politikaların üreticiye yansıması için birçok önemli sacayağının olduğuna vurgu yapan Ayhan; “TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri, TMO, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Bankası gibi kuruluşlar Bakanlığın yapmaya, uygulamaya çalıştığı tarımsal politikaların üreticiye yansıması için birçok önemli sacayağından bir kaçı. Bence bu kuruluşlardan en önemlisi tarım il müdürlüğüdür ve ilk sıradadır. Tarım il teşkilatı, bakanlıktan almış olduğu enerjiyi muhataplarına yansıtmakla mükelleftir” diye konuştu.

AYHAN: TARIM TEŞKİLATIMIZDAN NELER BEKLEMEKTEYİZ?

Ayhan; “Bizler bugün tarım teşkilatımızın nasıl çalışması gerektiğini değil, tarım teşkilatımızdan neler beklemekteyiz bunu konuşmamız gerekir. Coğrafyası bereketli bir ülke ve bereket timsali Elazığ… Bu toprakları daha bereketli bir şekilde ürün vermesi için gerekli çalışmaların neler olduğunu, nasıl organize edeceğimizin yollarından en önemlisi, bakanlığın emanetçileri olan il müdürlüğü ekipleridir. Yönetimini liyakat sahibi insanlardan seçerek çiftçi eğitimine önem verebilen, projelerinin akışını sağlayan, ilimizin su sorunun çözümü için çalışacak ekiplerin iş başında olması gerekir. Çiftçilerimize sıralı ekimi, doğru gübrelemeyi, doğru ürün seçimini, kolektif çalışmayı anlatabilecek ve öğretebilecek ekiplerin olması gerekir. Özellikle yeni sulama sistemi açılan ve cazibeli su verilen Kuzova gibi bölgelerde vahşi sulama yapılmaması ve toprağın çoraklaşmasına engel olunmalıdır.

Hayvancılıkta ise özellikle küçük ve büyük baş hayvancılığın gerçek kayıtlarının tutulması, düşülmesi gereken yaş gurubunun kayıtlardan düşürülerek haksız desteğin önüne geçilmesi gerekiyor. Kayıt dışı hayvancılığın önüne geçilmesi, dört yaşına giren erkek ve on yaşına girmiş hayvanların kayıttan düşürülmesi ve dolayısıyla haksız tarım bakanlığı desteklerinden yararlanılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Kombinalarda kesilen hayvanların kayıttan düşürülmesinin takibinin yapılması büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.