DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358752,21%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Zamlar, sağlık çalışanlarının belini kırdı!

Zamlar, sağlık çalışanlarının belini kırdı!

ABONE OL
Şub 18, 2022 18:35
Zamlar, sağlık çalışanlarının belini kırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş; “2022 yılı Şubat ayı itibariyle daha da derinleşen ekonomik kriz, sağlık çalışanlarının yaşam koşullarını ciddi şekilde tehdit etmeye devam etmektedir. Hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar, yaklaşan derin bir ekonomik krizin bugünden hissedilen yansımasıdır” diyerek sağlıkçıların geleceklerinden çok endişe duyduklarını ifade etti. Ayrıca Başkan Karataş; “Sağlık çalışanlarının maaşları insanca yaşayacakları şekilde yeniden düzenlenmeli! Yoksulluk sınırının üstünde temel maaş artışı bir an önce sağlanmalıdır. Bu konuda tüm siyasi partileri; sorumluluk almaya, yaşanan derin ekonomik krizin yükünü memurun sırtından almaya davet ediyoruz” dedi.

Sağlıkçıların, ekonomik sıkıntılar çektiklerini ve bundan dolayı sağlıklarını kaybettiğini ifade eden ve gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık- Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yetkili kişilerin her kesimden vatandaşın feryadını duyması gerektiğini ifade etti.  İşte Başkan Karataş’ın açıklamalarının detayları…

“ENFLASYON RAKAMLARI SADECE MAKYAJLANIYOR!”

Enflasyon rakamlarının sadece makyajlandığını öne süren ve sağlıkçıların ekonomik sıkıntılarına değinen Başkan Karataş; “Yetkililer, bir an önce halkın feryadını duymalı! Yetkililer, enflasyon sepeti ve rakamlarını makyajlamaya çalışmak yerine gerçekten enflasyonla mücadele etmelidir. Oluşan ekonomik tablo ortadadır. Sağlık çalışanları faturalarını ödeyemez, temel besin ihtiyaçlarını dâhi karşılayamaz hale gelmiştir” dedi.

EKONOMİK KRİZ, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SAĞLIĞINDAN EDİYOR!

“2021 yılı, ekonomik krizin doruğa ulaştığı ve yıkıcı etkilerinin en ciddi şekilde hissedildiği yıl olarak belleklere kazınmıştır” diyen Başkan Karataş; “Ancak 2022 yılı Şubat ayı itibariyle daha da derinleşen ekonomik kriz, sağlık çalışanlarının yaşam koşullarını ciddi şekilde tehdit etmeye devam etmekte. Hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar, yaklaşan derin bir sefalet ve açlığın bugünden hissedilen yansımasıdır” ifadelerini kullanarak bir nevi sağlık çalışanlarının, ekonomik kriz dolayısıyla sağlıklarından olduklarına işaret etti.

“SAĞLIKÇILARA BİR LÜTUF GİBİ SUNULAN ZAMLAR, BANKA HESAPLARINA YANSIMADAN ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ!”

Sağlıkçılara yansıtılan zamların banka hesabına yansımadan eridiğine dikkat çeken Başkan Karataş; “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ocak ayı enflasyon rakamlarına göre, Ocak ayında enflasyon;  %11,10 olarak gerçekleşirken yıllık bazda ise % 48,69 olarak hesaplanmıştır. TÜİK’e göre memurun bütçesinin ana gider kaynakları arasında olan ulaşımda enflasyon yıllık bazda % 68,89, gıda ve alkolsüz içeceklerdeki artış % 55,61, ev eşyasında ise % 54,53 olmuştur. Adeta bir lütufmuş gibi gösterilen sağlık çalışanlarına ilk 6 aylık dönem için yapılan % 5 + % 2,5 ilave zam, daha banka hesaplarına bile yansımadan enflasyon karşısında erimiştir” dedi.

“ÇALIŞANLAR, DERİN BİR YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA KALDI!”

Derin bir yoksulluk ile çalışanların baş başa bırakıldığını aktaran Başkan Karataş; “Makyajlanmış enflasyon oranlarına rağmen kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşlarına yapılan artış enflasyon rakamlarının çok altında kalmış ve daha ilk aydan % 3,6 enflasyon farkı oluşmuştur. Diğer 5 aylık dönemde memurun aleyhine oluşan bu zararın artarak devam edeceği açıktır. Sağlık çalışanlarının ve halkın hissettiği gerçek enflasyon rakamlarına göre ise durum çok daha vahim vaziyettedir. Her fırsatta memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyenlerin bu sözü de karşılık bulmamış, çalışanlar artan pahalılık ve derin yoksullukla baş başa bırakılmıştır” dedi.

“YETKİLİLER, HALKIN FERYADINI DUYMALI!”

Sağlık çalışanlarının nasıl bir dar boğazda olduğuna da açıklık getiren Başkan Karataş; “Yetkililer bir an önce halkın feryadını duymalı! Enflasyon sepeti ve rakamlarını makyajlamaya çalışmak yerine gerçekten enflasyonla mücadele etmelidir. Oluşan ekonomik tablo ortadadır. Sağlık çalışanları faturalarını ödeyemez, temel besin ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz haldedir” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER SORUMLULUK ALMALI VE MEMUR ENFLASYON YÜKÜ ALTINDA EZİLMEMELİ!”

“Kamu çalışanları ve emekliler için TBMM’de ivedilikle yeni bir düzenleme yapılmalı” diyen Karataş;  “Sağlık çalışanlarının maaşları insanca yaşayacakları şekilde yeniden düzenlenmeli! Yoksulluk sınırının üstünde temel maaş artışı bir an önce sağlanmalıdır. Bu konuda tüm siyasi partileri sorumluluk almaya, yaşanan derin ekonomik krizin yükünü memurun sırtından almaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.