DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.292,140,66
BITCOIN 22944183,57%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elazığ’da Toplu Taşıma Ücretlerine Yapılan Zamlar 15 Şubattan İtibaren Geçerli Olacak

Elazığ’da Toplu Taşıma Ücretlerine Yapılan Zamlar 15 Şubattan İtibaren Geçerli Olacak

ABONE OL
Şub 13, 2022 16:37
Elazığ’da Toplu Taşıma Ücretlerine Yapılan Zamlar 15 Şubattan İtibaren Geçerli Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zam­la­ra bir ye­ni­si daha ek­len­di. Toplu Ta­şı­ma­ya ikin­ci zam 15 Şu­bat­tan itibaren ge­çer­li ola­cak.

ÖĞ­RENCİ 3,5 TL, TAM 4 TL

Ga­ze­te­mi­ze yap­mış ol­du­ğu açık­la­ma­da Baş­kan To­ra­man “Es­na­fın da­yan­ma gücü kal­ma­dı” dedi.

Her gün zam gelen akar­ya­kıt fi­yat­la­rı ne­de­niy­le Ela­zığ Toplu Ta­şı­ma üc­ret­le­ri­ne ikin­ci zam geldi. Öğ­ren­ci bi­le­ti­nin 3.5 TL, Tam bi­le­tin ise 4 TL ola­ca­ğı­nı açık­la­yan Ela­zığ Şo­för­ler Odası Baş­ka­nı Şev­ket To­ra­man, yeni fi­yat­la­rın 15 Şubat ta­ri­hin­den itibaren ge­çer­li ola­ca­ğı­nı kay­det­ti.

Ela­zığ Şo­för­ler Odası Baş­ka­nı Şev­ket To­ra­man, akar­ya­kı­ta gelen zam­lar son­ra­sı şoför es­na­fı­nın ge­çi­ne­me­di­ği­ni be­lir­te­rek yeni fiyat uy­gu­la­ma­sı­na ge­çi­le­ce­ği­ni açık­la­dı. Şehir içi toplu ta­şı­ma üc­re­ti­ne ya­pı­la­cak 1 TL’lik zam ile il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Baş­kan To­ra­man, zamlı fiyat ta­ri­fe­si­nin 15 Şubat ta­ri­hin­den iti­ba­ren uy­gu­la­na­ca­ğı­nı ifade etti.

GİDER­LER ÇO­ĞAL­DI GELİRLER AZAL­DI

Ya­pı­la­cak olan fiyat gün­cel­le­me­si­nin zam ola­rak de­ğer­len­di­ril­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni ifade eden Baş­kan To­ra­man, ”İli­miz­de şehir içi toplu ta­şı­ma­yı sağ­la­yan mi­ni­büs üc­ret­le­rin­de ilk fiyat gün­cel­le­me­mi­zi geç­ti­ği­miz ay yap­mış­tık. Ge­li­nen nok­ta­da akar­ya­kıt fi­yat­la­rı­na dü­zen­li ola­rak ya­pı­lan zam­la­ra ba­kıl­dı­ğın­da ta­şı­ma üc­ret­le­ri­ne zam yap­mak zo­run­da kal­dık. Al­dı­ğı­mız karar ge­re­ği toplu ta­şı­ma üc­ret­le­ri öğ­ren­ci bi­le­ti 2.5 TL’den 3.5 TL, tam bilet ise 3 TL’den 4 TL oldu. Yeni fiyat gün­cel­le­me­miz 15 Şubat’ta uy­gu­la­na­cak. Es­na­fı­mı­zın da­ya­na­cak gücü kal­ma­dı akar­ya­kı­ta gelen zam­lar, bağ kur bi­rim­le­ri, bir çift las­tik olmuş 4 bin TL araç si­gor­ta­sı, kol­tuk si­gor­ta­sı bir tek bizim es­na­fı­mız değil tüm es­naf­lar­da gi­der­ler arttı ge­lir­ler azal­dı. Da­yan­ma gü­cü­müz kal­ma­dı akar­ya­kıt 22 TL ola­cak de­di­ko­du­la­rı var. Şunu söy­le­mek is­ti­yo­rum; ya­kı­ta gelen zam iğ­ne­den ip­li­ğe her ke­si­mi et­ki­li­yor. Şu an da şoför es­na­fı­mız ciddi an­lam­da dar bo­ğaz­dan ge­çi­yor. Akar­ya­kı­ta gelen zammı dü­şür­sek bizim şu an da mi­ni­büs üc­ret­le­ri­ne yap­mış ol­du­ğu­muz fiyat gün­cel­le­me­si zam ola­rak de­ğer­len­di­ril­me­me­li. Çünkü yakıt üc­ret­le­ri 6 TL iken mi­ni­büs üc­ret­le­ri 2 TL’ydi şu an da ise yakıt fi­yat­la­rı 16 TL olur­ken mi­ni­büs üc­ret­le­ri 3 TL.” Dedi.

Şoför es­na­fı­nın mev­cut fiyat uy­gu­la­ma­sıy­la ge­çi­ne­me­dik­le­ri­ni ifade eden To­ra­man, akar­ya­kı­ta gelen zam­lar son­ra­sı kam­yon es­na­fı­nın da şe­hir­le­ra­ra­sı yük ta­şı­ma­sı sek­te­ye uğ­ra­dı­ğı­nı ifade etti. Ela­zığ Şo­för­ler Odası’nın şehir içi toplu ta­şı­ma üc­ret­le­ri­ne yap­mış ol­du­ğu 1 TL’lik zam son­ra­sı Ela­zığ Be­le­di­ye­si’nin de Mart ayı ya­pı­la­cak olan mec­lis top­lan­tı­la­rın­da alı­na­cak karar ile be­le­di­ye oto­büs üc­ret­le­ri­ne zam ya­pıl­ma­sı bek­le­ni­yor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.