DOLAR

32,5397

0.25%
EURO

34,7824

0.08%
ALTIN(gr)

2.489,74

1,13%
BİST 100

9524.59

1,13%
height="132" />
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Miktarı  1611 liraya yükseldi

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Miktarı 1611 liraya yükseldi

ABONE OL
Oca 22, 2022 15:04
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Miktarı  1611 liraya yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Aile İçin Bin 611 TL Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarını bu ay 1259 liradan 1611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin TL yatıracağız.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer gereksinimlerini karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan düzenleme doğrultusunda bu ay her bir çocuk için ortalama 1259 TL’den 1611 TL’ye çıkarıldığını bildirdi. Ödemelerin başladığını belirten Bakan Yanık, ailelerin hesaplarına bu ay toplam 234 milyon 666 bin TL yatırılacağını kaydetti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahiplerine yönelik birçok sosyal hizmeti bulunduğunu ifade eden Bakan Yanık, SED’in de çocukları desteklemek için ödendiğini anlattı. Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli olan SED ile çocukların ekonomik nedenlerle ailesinden uzakta büyümesini önlenmeyi amaçladıklarını dile getiren Bakan Yanık, şunları kaydetti:

ÖDEMELER 15 OCAK’A KADAR TAMAMLANACAK!

“SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. SED ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Aynı zamanda çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. SED miktarı her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden belirleniyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama SED miktarını bu ay 1259 liradan 1611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin TL yatıracağız.” Ödemelerin 15 Ocak’a kadar tamamlanacağını belirten Bakan Yanık, SED hizmetinden 142 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.

YENİ YIL İLE BİRLİKTE ZAM GELDİ

Kadın istihdamının artışı, kadın çalışanların anne olduktan sonra iş yaşantısında karşılaştığı zorlukları da beraberinde getirdi. Doğum izni, süt izni gibi annenin çocuğuna vakit ayırması gereken durumlar özel sektörde ücretsiz izne tabi olunca, devlet hem işverenin hem de çalışanın mağduriyetini gidermek adına türlü ödenekler sunmaya başladı.Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. 22 yılından çalışan annelerin alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek. Çalışan anneler ne gibi destekler alıyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

KOSGEB DESTEK PAKETİNİN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI: 75 BİN MEZUNA İŞ KAPISI AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği KOSGEB destekli istihdam programı binlerce gence iş kapısı açacak, hizmet ve ticaret sektöründeki işletmelere nefes aldıracak. 75 bin mezuna iş kapısı açılacak, 5 çalışan için 500 bin lira destek sağlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.