DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlar Buluşması

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlar Buluşması

ABONE OL
Ara 2, 2021 20:42
TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlar Buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Coca-Cola Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında, 2019 ve 2021 yılında hibe kazananlar ile 81 ildeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları Buluşması TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk öncülüğünde online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin ile 2019 yılında Elazığ hibe kazanan girişimcisi Gülsen Kırkıl da katılım sağladı…

Ülke kalkınması kadın emeği ile mümkündür…

Toplantı, Coca Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Müdürü Senem Görel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın açılış konuşmaları ile başladı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, konuşmasında hibe kazanan kadın girişimciler ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Biliyoruz ki; ülkelerin kalkınması kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkündür. Kadının işgücüne katılımı ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gerekliliktir. Bir başka deyişle ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların yaşamın tüm alanlarına aktif katılımları ile mümkündür. Kadınların bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlayan, ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatan, toplumsal ve ekonomik konumları güçlendiren “Kız Kardeşim Hibe Programı” bizler için çok önemli ve kıymetli. 2019 yılında 27 ilden 11 girişimci kadına 275.000TL, 2021 yılında ise 29 girişimci kadına 25.000TL ve 1 girişimci kadına 40.000 TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesi verildi. Kız Kardeşim Projesi kapsamında 2019 ve 2021 yılları içerisinde gerçekleştirdiğimiz hibe programı sonrasında, hibe kazananları ve o illerdeki TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarını bir araya getirdiğimiz network buluşmalarının ilkini bugün hayata geçiriyoruz. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sinop, Sanlıurfa, Tunceli ilinden projeye katılıp hibe kazanan kadın girişimcilerimizi canı gönülden kutluyorum. Değerli İl Başkanlarım hibe kazanan kadın girişimciler ile yakın temasta olmanız, onlara mentorluk yapmanız bizler için çok kıymetli. Sizlerden onlara idari yönetim, müşteri ilişkileri, teşvikler ve krediler, iletişim ve pazarlama faaliyetleri konusunda rehberlik yapmanızı rica ediyorum.” dedi.

Daha sonra hibe programı kapsamında 26 farklı ilde hibe kazanan kadınların ve o illerde bulunan Kadın Girişimciler Kurulu başkanlarının tanıtıldığı sunum gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.