DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2259752-0,63%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDE SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDE SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:47
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDE SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliğinin sözleşmeli üretim modeli ile uygulanması için sektör paydaşları ile bir araya gelindi.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN’ın başkanlığında yapılan toplantıya; KTV Şube Müdürü Kadir ATEŞ, Tıbbi Aromatik Bitkiler Tarım, Kültür ve Sağlık Turizm Federasyonu Genel Başkanı Taner YILMAZ, kooperatif ve dernek başkanları ile üreticiler katıldı.

Elazığ’da tarımsal faaliyetleri geliştirmek, alternatif ürün desenini yeniden belirlemek ve Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliğini sözleşmeli üretim modeli ile yapmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyleyen KARAHAN; “Elazığ sahip olduğu toprak yapısı, bitki örtüsü ve iklimi ile birçok bitkinin yetiştiği tarım ve hayvancılık şehri.

Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere verdiği tarımsal destekler ile Ağın ilçesinde çok sayıda kapama badem bahçesi, coğrafi işaretli Ağın leblebisi, Keban İlçesinde alabalık üretimi, Baskil ilçesinde kayısı üretimi, Maden ve Sivrice ilçelerinde gezin fasulyesi ve gezin çileği, Arıcak, Alacakaya ve Karakoçan ilçelerinde geven balı ve tulum peyniri üretimi yaptıklarını” ifade etti.

İl Müdürü konuşmasının devamında; ” Müdürlük olarak yaptığımız çalışmalar sonucu Elazığ’da yirminin üzerinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirildiğini tespit ettik. Bundan sonraki çalışmalarımız, Tıbbi Aromatik Bitkiler Tarım, Kültür ve Sağlık Turizm Federasyonu ile birlikte kekik, adaçayı, lavanta salep, biberiye, mahlep gibi bitkilerin yetiştiriciliğini sözleşmeli üretim modelini uygulayarak yapmak olacaktır. Bu çalışma modeli ile üreticiler yüksek getirisi olan alternatif bitkileri pazar sorunu olmadan satabilecektir” dedi.

Federasyonları hakkında bilgi veren Taner YILMAZ ise üreticilere sözleşmeli üretim modeli hakkında bilgi vererek sorularını cevapladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.