DOLAR 34,2135 0.24%
EURO 37,1595 0.14%
ALTIN 2.979,020,85
BITCOIN 23164090,61%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Üyelerine Gözaltı!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Üyelerine Gözaltı!

ABONE OL
May 30, 2024 12:05
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Üyelerine Gözaltı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin, taban maaşlarının Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması taleplerini dile getirmek amacıyla başlattıkları eylemler devam ediyor. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirilen oturma eylemine, güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda 11 sendika üyesi ve Emek Partisi Ankara İl Başkanı Rüstem Kahraman gözaltına alındı.

Öğretmenler, taleplerini duyurmak ve haklarını savunmak için kararlılıkla eylemlerini sürdürüyor. Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i eleştirerek, “Patronların sırtını sıvazlayan Yusuf Tekin, kendi öğretmenlerinin gözaltına alınışını tercih etti. Tüm dostlarımızı TBMM Çankaya kapısındaki Meclis Parkı’na desteğe çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, özel sektörde çalışan öğretmenlerin çalışma koşulları ve maaş güvencesi konusundaki taleplerinin ne kadar ciddi ve ısrarlı olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Eylemlerinin sonucunun ne olacağı ve öğretmenlerin taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı ise merakla bekleniyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.