DOLAR 34,2368 0.05%
EURO 37,0514 0.07%
ALTIN 3.014,640,76
BITCOIN 2294744-0,58%
Elazığ
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Cem Avşar; Deprem Bölgesindeki Madde Bağımlılığı Ve Şiddete Dikkat Çekti..

Cem Avşar; Deprem Bölgesindeki Madde Bağımlılığı Ve Şiddete Dikkat Çekti..

ABONE OL
Eyl 30, 2024 15:46
Cem Avşar; Deprem Bölgesindeki Madde Bağımlılığı Ve Şiddete Dikkat Çekti..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesindeki gençlik sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yazılı bir soru önergesi vererek, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) raporuna dayanarak gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığı, şiddet ve istismar vakalarına dikkat çekti.

Önergede, depremden en çok etkilenen gruplardan biri olan gençler arasında artan antidepresan kullanımı ve bağımlılığın bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, bölgedeki yurt ve barınma yetersizliğine, sosyal ve kişisel gelişim merkezlerinin durumuna, genç işsizliğine ve nitelikli iş gücünü bölgeye çekme konusundaki eksikliklere de değinildi.

Avşar, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin 11 ilde büyük yıkımlara yol açtığını, 50.783 kişinin hayatını kaybettiğini ve 14 milyondan fazla vatandaşın doğrudan etkilendiğini belirtti. Bu bağlamda, TBB tarafından 18 Temmuz 2024’te kurulan Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu’nun Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerine saha ziyaretleri gerçekleştirdiğini, bu süreçte kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla çalıştaylar düzenlendiğini ifade etti. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilerin derlendiği bir rapor hazırlandığına dikkat çekti.

Avşar, bu sorunların çözümüne yönelik acil adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.