DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21508196,23%
Elazığ
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ekmen, Bütçeden Her Yıl Milyarlarca Lira Harcanan Projelere Dikkat Çekti.

Ekmen, Bütçeden Her Yıl Milyarlarca Lira Harcanan Projelere Dikkat Çekti.

ABONE OL
Eyl 17, 2024 15:59
Ekmen, Bütçeden Her Yıl Milyarlarca Lira Harcanan Projelere Dikkat Çekti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili çalışmalarını bu projelere yönelik ciddi eleştirilerde bulundu. Ekmen, bütçeden her yıl milyarlarca lira harcanan bu projelere dikkat çekerek, iktidarın bu projelerine ayrıcalıklara karşı eleştirilerini dile getirdi

Ekmen, emekliye ayrıldığında 12.500 TL’yi büyük bir fedakarlık olarak sağladığını, ancak asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirtti. Bu ekonomik politikaların, emeklilerin ve geçimlerinin yeteri kadar korunmasını ifade ederek, “Bu program IMF’nin bile dayanacağından daha acımasız” dedi. Ekmen, kişiden büyük fedakarlık yaparken, garanti ödemeli kamu-özel iş birliği projelerinin müteahhitlerinden bir fedakarlık talebinde bulunulmaması yönünde sorular yöneltildi.

Ayrıca, kamu-özel iş birimi birimlerine ödenen milyarlarca lirayı eleştirerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu hizmetleri patronlarını tabloya davet edip alacaklarının bir bölümünün feragat süresi konusunda bir talepte bulunup bulunmadığını sorguladı. Ekmen, iktidarın emeklilik ve asgari düzeyden para toplamaya çalışıldığını ancak kamu-özel iş birliği projeleri patronlarıyla harcamalardan kaçınmadığını öne sürdü.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.