DOLAR 34,0750 -0.03%
EURO 37,8676 -0.13%
ALTIN 2.801,13-0,05
BITCOIN 21211243,21%
Elazığ
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” Projesi,

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” Projesi,

ABONE OL
Eyl 12, 2024 14:56
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” Projesi,
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mecidiyeköy’de kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”nun yapım çalışmalarını sürdürüyor.

İBB, öğrenci yurtlarının sayısını artırarak öğrencilerin konaklama sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor. Bu kapsamda “Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi” projesi içinde yer alan “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”nun inşaat çalışmaları, İBB’nin iştiraklerinden KİPTAŞ tarafından yürütülüyor.

Mecidiyeköy’de inşa edilen “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”, toplamda 326 kız öğrenci kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. 10 katlı yurt binasında, 81 adet 4 kişilik öğrenci odası ve 1 adet 2 kişilik engelli öğrenci odası bulunuyor.

Yurt binasında öğrencilere yönelik çeşitli sosyal ve ortak alanlar da yer alacak. Bu alanlar arasında çamaşırhane ve ütü odası, mescit, eğitim salonu, resim çizim atölyesi, spor salonu, yemekhane, TV dinlenme odası, bilgisayar odası ve hobi mutfağı gibi çeşitli imkanlar sunulacak.

 

İBB’nin, Mecidiyeköy’de yapımına devam ettiği “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” projesi, İstanbul’un merkezinde kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu proje, öğrencilere güvenli, konforlu ve donanımlı bir barınma imkanı sunarak onların eğitim hayatlarını desteklemeyi amaçlıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.