DOLAR 34,0811 -0.02%
EURO 37,8535 -0.21%
ALTIN 2.800,57-0,07
BITCOIN 21280643,65%
Elazığ
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Devlet Okullarında Yardımcı Personel Eksikliği Krizi

Devlet Okullarında Yardımcı Personel Eksikliği Krizi

ABONE OL
Eyl 12, 2024 14:17
Devlet Okullarında Yardımcı Personel Eksikliği Krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, devlet okullarındaki yardımcı personel eksikliği ve eğitim sistemindeki diğer sorunları gündeme getirdi.

Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sunduğu soru önergesiyle, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sorun ve sıkıntılarla başladığını belirtti. Gökçek, hükümetin ekonomideki sorunların faturasını öğrencilere, velilere ve eğitimcilere yüklemek istediğini ifade ederek, “Eğitimden tasarruf olmaz. Bir an evvel tüm devlet okullarımızın gerekli yardımcı personelle donatılması şarttır” dedi.

Gökçek, okulların ödenek eksikliği, personel yetersizliği ve öğretmen açığı gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, öğretmen atamalarının belirsizliğinin ve mevcut ihtiyacın çok altında yapılacak atamaların sınıfları öğretmensiz bıraktığını vurguladı. Gökçek, “Toplum Yararına Hizmet Projesi” kapsamında vatandaşların okullarda çalıştırılması uygulamasının sonlandırılmasının büyük bir yanlış olduğunu savundu.

Ali Gökçek’in Bakan Tekin’e yönelttiği sorular arasında, öğretmen atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, öğretmen açığının illere göre dağılımı, devlet okullarında çalışan kadrolu yardımcı hizmetli sayısı ve okullara aktarılan ödenek miktarı gibi konular yer alıyor. Gökçek, ekonomik krizin etkisiyle zor durumda olan vatandaşlardan, çocuklarının okullarının ihtiyaçları için fedakarlık yapmalarının beklenmesinin doğru olmadığını ifade etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.