DOLAR 33,9935 0.29%
EURO 37,8562 0.65%
ALTIN 2.820,790,41
BITCOIN 1966761-2,91%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ekrem İmamoğlu “Bugün İstanbul muhafızlığı, yarın Türkiye muhafızlığı.

Ekrem İmamoğlu “Bugün İstanbul muhafızlığı, yarın Türkiye muhafızlığı.

ABONE OL
Eyl 5, 2024 15:49
Ekrem İmamoğlu “Bugün İstanbul muhafızlığı, yarın Türkiye muhafızlığı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KİPTAŞ) 4 yıllık hukuk mücadelesi sonucu yeniden belediyeye kazandırılan Başakşehir Sular Vadisi’ndeki alanda incelemelerde bulundu.

İBB iştiraki KİPTAŞ, geçmiş yönetim tarafından bir vakfa tahsis edilerek, kullanım amacı ve iznine aykırı olarak özel eğitim kurumu olarak hizmet veren bu alanın hukuki mücadelesini kazandı. İmamoğlu, yaklaşık 4 yıl süren bu süreç sonunda kamusal kullanıma kazandırılması planlanan alanda incelemeler yaptı ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, açıklamasında bu alanın, KİPTAŞ’ın hukuki mücadelesini sürdürdüğü 7 alandan biri olduğunu vurgulayarak, “İstanbul muhafızlığı” kavramını dile getirdi. İmamoğlu, “İstanbul muhafızlığı derken, aslında o kadar kutsal bir şey tarifliyorum ki. Yani İstanbul muhafızlığının ne olduğunu, neyi, neden koruduğumuzu, kolladığımızı, bunun altlığında asla siyasetin olmadığını, siyasi kurumların olmadığını, bu işin halkın, milletin onurunu, namusunu, hakkını, hukukunu, malını, mülkünü korumak olduğunu, bu millete adım adım yaşatacağız ve bu kötü niyetli insanlara da bunu göstereceğiz. Ve bu konuda tavizimiz yok” dedi.

İmamoğlu, İstanbul’un malını ve mülkünü koruma mücadelesinin, aynı zamanda Türkiye’yi korumak anlamına geldiğini belirtti. “Bugün İstanbul muhafızlığı, yarın Türkiye muhafızlığı. Tabii ki İstanbul’un muhafızı olmak demek, Türkiye’nin muhafızı olmak demektir. Bu kavramla hareket edeceğiz ve etmeye devam edeceğiz. Çok kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu, alandaki incelemeler sonrasında burada Başakşehir’in çocuklarına ve gençlerine yönelik hizmetlerin başlayacağını duyurdu. “Başakşehir’in çocuklarına, gençlerine, amasız, fakatsız, birinin tezgahından geçerek değil, bu milletin tedrisatından, bu memleketin, bu devletin tedrisatından geçen eğitimler alsınlar diye, doğayla buluşsunlar diye, insanlar bir araya gelsinler diye, hizmetlerimizi başlatacağız,” dedi.

İBB Başkanı ayrıca, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait araçlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı ve bu durumun trajik bir örnek olduğunu vurguladı. “Arabaların plakaları, görev numaraları var. Biraz Karadeniz fıkrası gibi olsun; ‘Arabalara suç duyurusunda bulunun’ dedim. Arabalar, onlardan daha onurlu davranabilir çünkü,” diyerek, konunun önemine dikkat çekti.

İmamoğlu, konuşmasının sonunda İstanbul’un ve Türkiye’nin varlıklarını koruma kararlılıklarının süreceğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.