DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Ekrem İmamoğlu İstanbul’un Geleceği için İş Birliği Vurguladı

Ekrem İmamoğlu İstanbul’un Geleceği için İş Birliği Vurguladı

ABONE OL
May 28, 2024 13:32
Ekrem İmamoğlu İstanbul’un Geleceği için İş Birliği Vurguladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez seçilen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek tebriklerini iletti. Ziyarette İmamoğlu ve Yıldırım, İstanbul’un geleceği için uyum ve iş birliği mesajları verdi.

İmamoğlu, Yerel Yönetimlerle İş Birliğini Önemsediğini Belirtti:

İmamoğlu yaptığı açıklamada, “belediyecilik” anlayışı ile her belediye başkanı ile yakın çalışma arzusunu dile getirdi. 2024 seçimlerinde milletin en güçlü mesajının “bir araya gelmek, konuşmak ve birlikte üretmek” olduğunu belirten İmamoğlu, bu ilke doğrultusunda 39 ilçeyle de istişarelerde bulunacaklarını ifade etti.

Ortak Masa Toplantısında Ümraniye’nin Sorunları Ele Alındı:

Ziyaret kapsamında İmamoğlu ve Yıldırım, Ümraniye Belediyesi Şeref Defteri’ne de duygularını yazdı. Ardından kurum çalışanlarının da katılımıyla Ümraniye’nin sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Ortak masa toplantısında, iki belediye başkanı da ilçenin kalkınması ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması için uyum içinde çalışacaklarını vurguladılar.

İstanbul’un Stratejik Planı İlçe Belediyeleriyle Hazırlanacak:

İmamoğlu, yeni dönemde İstanbul’un stratejik planının da ilçe belediyeleri ile birlikte hazırlanacağını açıkladı. Bu plan kapsamında 5 yıllık bir çalışma programı oluşturulacak ve bütçe ile icraat dengesi gözetilerek somut adımlar atılacak. Hazırlanan plan, hem İBB hem de ilçe belediyeleri hem de kamuoyu tarafından takip edilebilecek şekilde şeffaf bir şekilde paylaşılacak.

Genel Değerlendirme:

Ekrem İmamoğlu ve İsmet Yıldırım’ın ziyareti, İstanbul’un geleceği için önemli bir mesaj niteliği taşıyor. Farklı siyasi partilerden olsalar da iki belediye başkanının da uyum ve iş birliğine öncelik vermeleri, kentin kalkınması ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.