DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de Beritan ve Şavak aşiretlerinden gelen şikayetleri gündeme taşıdı

Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de Beritan ve Şavak aşiretlerinden gelen şikayetleri gündeme taşıdı

ABONE OL
May 23, 2024 12:30
Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de Beritan ve Şavak aşiretlerinden gelen şikayetleri gündeme taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Beritan ve Şavak aşiretlerinden gelen şikayetleri gündeme taşıdı. Dinç, özellikle göçerlerin yaşadığı sorunlara değinerek, çözüm için yetkililere çağrıda bulundu.

Göçerlerin yıllardır büyük bir mücadele verdiklerini belirten Dinç, şehirleşmenin artmasına rağmen bu insanların hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını ve ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade etti.

Göçerlerin Bingöl, Elazığ, Erzurum ve Muş gibi illerde her bahar ayında hayvanlarını yaya olarak otlattıklarını ve bu şekilde hem geçimlerini sağladıklarını hem de hayvansal ürünlerle ekonomiye katkı sağladıklarını belirten Dinç, bu illerde alınan bir karar nedeniyle göçerlerin hayvanlarını yaya olarak götürmelerinin engellendiğini ve taşıyıcı araçlarla taşınmasının zorunlu kılındığını söyledi.

Beritan ve Şavak aşiretlerinin kendilerine ilettiği sorunları dile getiren Dinç, rakım farkı ve ısı değişikliği nedeniyle özellikle küçükbaş hayvanların bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Van ve Hakkâri illerinde yaya olarak hayvanların götürülmesinde herhangi bir sorun yaşanmadığını, bu nedenle bu illerdeki uygulamanın örnek alınması gerektiğini vurguladı. Göçerlerin hayvanlarını sağlıklı bir şekilde otlatabilmesi ve hayvansal ürünlerini elde edebilmesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade eden Dinç, bu konuda umutlu olduklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.