height="132" />
Halk İktidara Kırmızı Kart Gösterdi..

Halk İktidara Kırmızı Kart Gösterdi..

ABONE OL
Nis 2, 2024 15:33
Halk İktidara Kırmızı Kart Gösterdi..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 büyükşehirde MHP ile işbirliği yaparak seçimlere katılan AK Parti, kaleleri kabul edilen Bursa, Adıyaman, Balıkesir, Denizli’yi CHP’ye, Şanlıurfa’yı ise YRP’ye kaptırdı.

Cumhur İttifakı tabiri caizse sandıkta çöktü. Saray yönetimi İstanbul’dan Afyon’a, Adıyaman’dan Bursa’ya hezimet üstüne hezimet yaşadı.

Türkiye, yerel yönetimleri belirlemek üzere sandık başına gitti. Katılım oranının yüzde 76 olduğu seçimde Cumhur İttifakı büyük bir bozgun yaşadı. AK Parti ve MHP’nin kaleleri birer birer çökerken Trakya ve Ege bütün neredeyse kırmızıya döndü. İktidarın oy deposu Karadeniz’de ise büyük bir gedik açıldı.

Türkiye 31 Mart’ta sandık başına gitti. Oy verme işlemleri bazı illerde saat 16.00’da, diğer illerde ise saat 17.00’de son buldu ve sandıklar açılmaya başlandı. Bu yerel seçimlerde katılım oranında Türkiye geneli katılım oranında önceki seçimlere göre düşüş yaşandı. Kesin olmayan seçimlere göre, dün gerçekleşen yerel seçimde katılım oranı yüzde 80’de kaldı. Mayıs 2023’te gerçekleşen genel seçimlerde katılım oranı yüzde 84.1 iken Mart 2019’daki yerel seçimlerde ise katılım oranı yüzde 84.6 idi.

Gelen ilk sonuçların ardından AK Parti’de “büyük şok” yaşandı. Ankara’da Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok, CHP’nin adayı Mansur Yavaş’a karşı büyük farkla belediye başkanlığını kaybetti. 2019’da yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki yüzde 47.11, o dönem Millet İttifakı’nın ortak adayı olan Mansur Yavaş ise yüzde 50.93 oy ile belediye başkanı seçilmişti. Ancak dünkü seçimlerde Yavaş, yüzde 58.79 oy alarak, rakibi Altınok’a yüzde 25.1 oy fark attı. AK Parti, Ankara’da deyim yerindeyse “hezimete uğradı.”

AÇLIKLA SINANAN HALK, İKTİDARI TEK SEFERDE SÜPÜRDÜ

İktidarın politikalarından bıkan milyonlar AK Parti ve MHP’nin tabiri caiz ise fişini çekti. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Denizli, gibi büyükşehirlerin yanı sıra Afyon, Giresun, Adıyaman, Kilis, Hatay, Artvin, Kırıkkale, Uşak, Manisa, Yalova, Bartın gibi şehirlerde halk iktidara kırmızı kart gösterdi. Çorum, Kırklareli ve Kütahya’da yarış başa baş gitti. Açlıkla sınanan halk, iktidarı tek seferde süpürdü.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.