height="132" />
CHP’li Baydemir’e Göre Türkiye’de 4 Kişiden Biri Yardıma Muhtaç Hale Geldi

CHP’li Baydemir’e Göre Türkiye’de 4 Kişiden Biri Yardıma Muhtaç Hale Geldi

ABONE OL
Mar 18, 2024 14:34
CHP’li Baydemir’e Göre Türkiye’de 4 Kişiden Biri Yardıma Muhtaç Hale Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuk Yoksulluğu da Endişe Verici: CHP Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, ekonomik krizin annelerin çocuklarına beslenme sağlayamama noktasına gelmesine yol açtığını ve çocuk yoksulluğunun da arttığını belirtti. Baydemir, “Her bir yurttaşın sağlıklı beslenmesini ve nitelikli gıdaya erişimini güvence altına alacak sosyal destek programları oluşturacağız” dedi.

Yardım Alan Hane ve Vatandaş Sayıları Artıyor: Baydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporuna dayanarak şu bilgileri verdi:

  • 2022 yılında 17.6 milyon olan sosyal yardımlardan yararlanan vatandaş sayısı 2023’te 19 milyon 957 bin 824’e çıktı.
  • Sosyal yardım alan kişi sayısı 20 milyona yaklaşırken, Türkiye’nin 85.3 milyonluk nüfusunun neredeyse 4’te biri yardıma muhtaç hale geldi.

Çocukların Aç Kalmasına İzin Verilmeyecek: Baydemir, ekonomik krizin annelerin çocuklarına beslenme sağlayamama noktasına gelmesine yol açtığını ve çocuk yoksulluğunun da arttığını vurguladı. “Her bir yurttaşın sağlıklı beslenmesini ve nitelikli gıdaya erişimini güvence altına alacak sosyal destek programları oluşturacağız” diyen Baydemir, “Hayata sağlıklı başlangıç programları doğrultusunda anne adaylarına yönelik özel beslenme destekleri uygulayacağız. Hiçbir çocuğun aç kalmasına, okula aç gitmesine, aç dönmesine razı gelmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.