height="132" />

100 Bin Çocuğa Futbol Eğitimi

ABONE OL
Eyl 22, 2023 17:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

100 bin çocuk futbol öğrenecek ! Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Öğrenciler Cep Telefonlarını Teslim Ediyor

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF yöneticileri, davetliler ve basın mensupları katıldı. Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Tekin, sporun genç nesillerin hayatında daha fazla yer bulması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı okullarında spor kültürünün geliştirilmesine vurgu yaptı. Beden eğitimi derslerine ek olarak, yaz aylarında okul bahçelerinde fiziksel aktiviteleri teşvik etmek için çocukların cep telefonlarını teslim etmeleri gibi özgün yöntemler kullanarak, sporu çocuklar arasında yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

100 Bin Çocuğa Futbol Eğitimi

100 Bin Çocuğa Futbol Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, çocukları erken yaşta sporla buluşturmanın toplumsal sağlık ve kalkınma açısından önemine dikkat çekti. Sporu tabana yaymak ve çocukların sporla tanışmasını teşvik etmek için çabaladıklarını ifade etti. TFF Başkanı Büyükekşi ise Türk futbolunu uluslararası arenada daha fazla temsil edebilmesi için altyapıyı güçlendirmeye odaklandıklarını açıkladı. İlkokul ve ortaokullarda futbol eğitimi vermeyi hedefleyen bir iş birliği protokolü imzaladıklarını ve 100.000 çocuğa futbol eğitimi verme hedefi koyduklarını söyledi. Bu iş birliği protokolünün, Türk futbolunun geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Büyükekşi, çocukları sporla tanıştırmak ve uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.