DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
İl Protokolü İşçiler İle Birlikte Domates Topladı

İl Protokolü İşçiler İle Birlikte Domates Topladı

ABONE OL
Ağu 16, 2023 14:56
İl Protokolü İşçiler İle Birlikte Domates Topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da 3 bin dönüm alana ekilen ve bu sene 25 bin ton rekolte beklenen kurtulmalık ve salçalık domateste hasat başladı. ABD, Almanya, İspanya ve İngiltere başta olmak birçok ülkeye ihraç edilen domatesin hasat törenine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Genel Meclis Üyeleri, MHP İl Başkanı Yunus Bal, kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

Alatarla Köyü Muhtarı Nusret Özfidan, köyünün sorunlarından bahsetti.
Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, domates üreticinin önemli bir potansiyel yakaladığını kaydetti.
20 bin dekarlık tarım arazisinde domates ekildiğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, 2020 verilerine göre domates ihracat sıralamasında ülkenin dokuzunca sırasında olduğunu ifade etti.
Sebze tüketiminin sağlık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’ın domates üretimi potansiyeli hakkında bilgiler verdi.
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, tarımsal üretimde Türkiye’nin kendi kendine yeterli bir konuma gelmesi gerektiğini belirterek, tarımın pandemi döneminde öneminin ortaya çıktığını kaydetti.
Açılış konuşmalarının ardından il protokolü, işçilerle birlikte domates topladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.