DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Vatandaşa Bir Darbede Minibüs Fiyatlarından Geldi

Vatandaşa Bir Darbede Minibüs Fiyatlarından Geldi

ABONE OL
Tem 26, 2023 17:07
Vatandaşa Bir Darbede Minibüs Fiyatlarından Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaşım zammı şehrin birçok noktasında öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük tepki gördü. Minibüsçüler maliyetlerden yakınarak kazanç elde edemediklerini ifade edip şehir içi minibüs ücretlerine zam yapmak zorunda kaldıklarını; mesleklerini bırakma noktasına geldiklerini söyledi. “Son gelen zamlarla birlikte para kazanmıyoruz hepimiz battık ” şeklinde konuştu. Diğer yandan Ulaşım zammı şehrin birçok noktasında öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük tepki gördü.

Pazar fiyatları, KDV’ler, vergiler, harçlara yapılan zamlar vatandaşında esnafında belini bükerken vatandaşa bir darbede minibüs fiyatlarına yapılan zamlardan geldi. Ülke genelinde akaryakıta gelen zamların ardından Elazığ Şoförler Odası da şehir içi minibüs fiyatlarına zam yaptı. Minibüs ücretlerinde yapılan zamla güncellenen fiyatlar şu şekilde; öğrenci ücreti 4.50 kuruştan 3.50 kuruş zam yapılarak 8 TL’ye, Tam ücreti ise 6 TL’den 4 TL zam yapılarak 10 TL’ye yükseldi.

Öğrencinin Cebinde Para Yok

Ev hanımı 4 çocuk annesi güler Aydoğan; Çocuklarımıza eskiden iki kuruş harçlık veriyorduk şimdi onu da yapamıyoruz.3 çocuk okutuyorum. Evlere temizliğe gidiyorum eşim ise inşaatlarda çalışıyor. Hepimiz mecburen minibüs kullanmak zorundayız. Kazandığımızı da yol parası mı yapalım? Öğrenci ulaşım ücreti sekiz lira olur mu ya? Öğrencinin cebinde harçlığı yok. Çocuklarım çoğu zaman okulda aç kalıyor. Geçim derdi çökmüş omuzlarımıza bir de şimdi minibüs parası nasıl vereceğiz diye düşünüyoruz Adalet mi bu? Dedi.

Koltuklarında Vicdanları Rahat Oturuyorlar

Bir diğer vatandaşımız ise; Ben zamlar konusunda minibüsçüleri taksicileri suçlu bulmuyorum. Çünkü onları zam yapmak zorunda bırakanlar bizi yönetenler var. Her geçen gün akaryakıta zam geliyor. Eee bu araba su mu yakıyor yok ? Kendi sorumsuzluklarının faturasını vatandaşa kesiyorlar. Güya hepimiz aynı gemideyiz. Değiliz kardeşim değiliz. Bakın bakalım emeğinde işinde gücünde olan gariban halk ne durumda ? İşçiler emekçiler ne durumda alın teriyle çalışanın cebinde ekmek parası yok. Herkesin hali perişan. Birde bu yalaka kesim var. Hayatında adam bir kere sinemaya gidememiş, evine kurban bayramından kurban bayramına hayır eti girmeden et yememiş hiçbir sosyal aktivitesi yok ama sorsan bizler lüks içinde yaşıyoruz. Avrupa bizi kıskanıyor. Kardeşim Avrupa senin ekonomik krizini mi kıskansın? Her güne zamlara vergi harçlarına uyanmanı mı kıskansın? Bak bakayım cebinde 10 lira minibüs paran var mı ? bu zamları yapanlar koltuklarında vicdanları rahat oturuyorlar mı acaba? Dedi.

Cebimizde Simit Alacak Para Yok

Lise öğrencisi berrak Tuğluk; lise öğrencisi olarak zamları konuşmak, sürekli yaşantımızdan ödün vermek beni çok yordu. Eskiden okulda bir simit çayla karnımızı doyururduk. Şimdi onu da yapamayacak. E bunu yansıra okul sonrası part time çalışıyorum okul harçlığımı çıkartmak için aileme yük olmamak için ama ortada hiç bir şey yok. İse okula giderken minibüs kullanmak zorundayız. Eve giden kadar iki minibüs değiştiriyorum. Kazandığımı da yol parasına vereceğim artık. Bu zamlara birileri artık dur desin ”dedi.

Bizi Soyup Soğana Çevirdiler

Emekli öğretmen hülya ataman; gençlerin halini görünce çok üzülüyorum. Bu öğrenciler işe gidenler minibüsü kullanmak zorunda olan vatandaşlar ne yapacak? Her şey ateş pahası. Yazık değil mi bu insanlara? Bir öğrenci nasıl her gün okula gidip gelirken bu parayı versin? Çocukların cebinde para mı var? Öğrenci okulda karnını bile doyuramıyorken bu yol ücretleri nasıl olurda bu kadar zamlanabilir? Hepimizi soyup soğana çevirdiler. Yazık günah değil mi? Maalesef Esnaf bitti. Vatandaş bitti, bitik durumdayız.

Ekonomik Krizin Faturasını Bize Kestiler

Görüşlerini aldığımız bir diğer vatandaşımız ise “ Yahu şaşılacak şey bunlar. Her geçen gün zam haberleriyle uyanıyoruz. Paramızın değeri kalmadı. Modern kölelik yapıyoruz. Saatlerce çalışıyoruz ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Var mı böyle bir dünya? Sabahtan akşama kadar emek ver çalış ama ay sonunu getirme. Pazara gitme, alışveriş yapma, bir sinemaya bir kafeye gidip oturma. Her şeyi geçtim bakın her şeyi ama ulaşıma yapılan bu zamlara neyin nesi? Ne yapalım şehrin bir ucundan diğer ucuna yürüyerek mi gidelim? 6 kişilik bir aileyiz hepimiz minibüs kullanmak zorundayız. Ekonomik krizin faturasını bize kestiler yazılar olsun. Dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.