DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  

Yaz Aylarında Kadın Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyon Riskleri Artıyor

ABONE OL
Tem 19, 2023 17:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZEL HABER:İLKNUR BULUT/HÜSEYİN DEMİR

Yaz Aylarında Kadın Sağlığı  Enfeksiyon Riskleri Artıyor

En çok artış gösteren enfeksiyon türünün idrar yolu enfeksiyonları olduğunu ifade eden  Güngör az su içmenin, idrar yollarını temizleyen işlevini yerine getiren moleküllerin düşük akımla çalışan bir nehre benzetilebileceğini anlatıyor ve bu nedenle idrar yollarında mikrop oluşma ihtimalinin artabileceğine dikkat çekiyor.
Doktor Güngör, kadınların enfeksiyonlarla başa çıkmanın yollarını şu şekilde sıraladı ;

Enfeksiyon Nedenlerinden Biride Dar Kıyafetler
“Günümüzde gençler, daha çok dar kıyafetleri tercih ediyorlar. Ancak bu kıyafetleri uzun süre giymekten kaçınmak gerekiyor. En azından giyildiği takdirde, kısa sürelerle sınırlı tutulmalıdır. Çünkü havasız ortamlarda enfeksiyon riski artmaktadır
Su İçme Alışkanlığı Sizi Enfeksiyonlardan Korur
Güngör, su içme alışkanlığının önemine değinerek, vücudun suya olan ihtiyacının hissedildiği anlarda su içmeyi ertelemeden karşılanması gerektiğini bu sayede sorunların önüne geçilebileceğini belirtiyor.
Doktor Güngör, yaz aylarında kadınların risklerden korunma yöntemi olarak idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyonlardan kaçınmak için su içme alışkanlığını sağlamaları gerektiğini belirtti. Vajinal enfeksiyonların hijyen koşullarının sağlanmamasından kaynaklanabileceğine dikkat çekti.
Pamuklu Ürünler Tercih Edilmeli Ve Günlük Duş Alınmalı 
Güngör ;  Yaz aylarında özellikle iç çamaşırının günlük hatta bazen sabah akşam değiştirilmesi gerektiğini vurguladı ve iç çamaşırı tercihinde pamuklu ürünlerin kullanılmasının önemini ifade etti. Naylon veya organik olmayan ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini ekledi. Ayrıca, günlük duşun alınmasının da oldukça önemli bir koruma yöntemi olduğunu belirtti. Tüm bu önemli hususlara dikkat edilmesi durumunda sorun yaşanacağını düşünmediğini ifade etti.
Yüzmek İçin Deniz Suyu Tercih Edin 
Güngör, yaz aylarında tatile giden kadınlara enfeksiyon hastalıklarına karşı tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini söyledi. Yüzmek için deniz suyunun daha güvenli olduğunu belirten Güngör, deniz suyunun tuzlu olması nedeniyle mikrop tutma olasılığının daha düşük olduğunu ifade etti. Havuzlardaki klorun, deniz suyu kadar temiz olamayabileceğine dikkat çekerek, özellikle gebelerin havuza girmesini kesinlikle önermediğini vurguladı. Temiz bir havuz olduğundan emin olan kişilerin havuza girebileceğini ancak kısa süre kalmaları ve çıktıktan sonra mutlaka duş almalarının faydalı olacağını belirtti. Genel olarak deniz suyunun daha güvenilir bir seçenek olduğunu dile getirdi.
Enfeksiyonla Mücadelede En Güçlü Silah; Probiyotik
Doktor Sami Güngör enfeksiyonlarla mücadelede ve probiyotik alımında bilinçli davranmayı teşvik ediyor. Özellikle kadınların sağlığının korunması için probiyotik yoğurt tüketiminin önemine dikkat çekiyor.
Güngör; “ Probiyotik alımının büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Probiyotikler, hem kadınlar hem de erkekler için son derece önemlidir. Özellikle kadınlar için probiyotiklerin önemi daha da fazladır. Probiyotikler, vücudumuzda milyarlarca trilyonlarca faydalı bakteri içerir ve zararlı bakterilerin vücudumuza girmesini engeller.En iyi protein ve doğal probiyotik kaynağı olarak yoğurdu öneriyorum. Ev yapımı yoğurt, herkes için ve özellikle kadınlar için önemli bir probiyotik kaynağıdır. Günde bir kâse, bazen iki kâse yoğurt tüketilmesini ısrarla öneriyorum.”
Güngör ;Enfeksiyon belirtileri hissedildiğinde, vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmak ve erken tedavi olmak oldukça önemlidir. Enfeksiyon tedavi edilmediği takdirde, ilerleyebilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir.”ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.