DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
FÜ Hastanesi’nde Kan Transfüzyonu Hizmetleri Etkinliği

FÜ Hastanesi’nde Kan Transfüzyonu Hizmetleri Etkinliği

ABONE OL
Haz 23, 2023 17:10
FÜ Hastanesi’nde Kan Transfüzyonu Hizmetleri Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönelik Kan Transfüzyonu hizmetlerine yönelik program Fırat Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik Kan Transfüzyonu hizmetlerine yönelik bir etkinlik düzenlendi. Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe hastane yönetimi, hastane klinik sorumlu hemşirelerinin yanı sıra Elazığ’da bulunan özel ve kamuda görevli sağlık çalışanları da katıldı. Kan Transfüzyonu hizmetlerine yönelik bir etkinlikte konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Artaş, günümüz teknolojisindeki hızlı ilerlemeler ve sağlıkta bunu takip etme isteği ile birlikte hepimizin bir yarış içerisinde olduğunu söyledi. Doç. Dr. Gökhan Artaş, tüm alanlarda olduğu gibi sağlık sektöründe de birinci çalışma prensibimizin sıfır hata noktası olduğunu, sıfır hata noktasına ulaşabilmemin en sağlam yolunun kendilerinin nezdinde kalite olduğunu ifade etti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Artaş, kalitenin büyük bir ekip ve aile olduğunu, kendilerinin de kalite yönetimi ve ekibi olarak sadece kalite ekibi ile değil tüm çalışanlar ile el ele vererek kaliteyi ve sıfır hatayı yakalamaya çalıştıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Gökhan Artaş, Fırat Üniversitesi Hastanesi olarak imkanlar dahilinde standartlara uygun bir şekilde kalitede ilerlemeye çalıştıklarını, bugün bu mutlu tabloyu görmekten dolayı memnun olduğunu, bir araya gelebilmek, il genelindeki ekiplerin bir araya gelmesinin, bilgi paylaşımın kendileri için çok kıymetli olduğunu, inşallah bu etkinliklerin daha sık ve daha geniş çevrelerle iller bazında yapılmasını temenni ettiğini söyledi. Etkinlikte konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Uysal, kan ürünlerinin transfüzyondaki amacın, kan volümünü yerine koymak, dokulara oksijen transportunu sağlamak, kanama ve koagülasyon bozukluklarını düzeltmek, İmmünolojik yetersizlikleri düzeltmek olduğunu söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Uysal, kan nakli çok iyi düşünülerek ve ancak gerektiği zaman, doğru seçilmiş kan bileşenleriyle ve ihtiyacı giderecek minimum miktarda yapılmalıdır dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Uysal, taze tam kanın, vericiden alınan tam kanın saklama dolabına girmeden 6-8 saat içinde (24 saat içinde) hastaya verilmesi anlamına geldiğini söyledi. Etkinliğe katkıda bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi Kan Merkezi Sorumlusu Meral Törgürsul, transfüzyon merkezinin acil durumlar dışında kan bağışçısından kan alma yetkisi olmayan, kan ve bileşenlerini BKM’ den temin eden, transfüzyon için çapraz karşılaştırma ve gerek duyulan diğer testleri yaparak hastalarda kullanımı için hazırlayan birim olduğunu söyledi. Meral Törgürsul, transfüzyon merkezinin bakanlığın belirleyeceği bölgelerde kurulan, kendi bölgesindeki kan bağış ve transfüzyon merkezleri ile işbirliği içinde çalışan, sorumlu olduğu bölgenin kan ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan, kan bankacılığı ile ilgili bütün iş ve işlemlerin yapılabildiği en kapsamlı birim olup kesintisiz hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.