height="132" />
Kabakçı,artan  mazot fiyatları nedeniyle iktidarı eleştirdi

Kabakçı,artan mazot fiyatları nedeniyle iktidarı eleştirdi

ABONE OL
Nis 25, 2022 21:56
Kabakçı,artan  mazot fiyatları nedeniyle iktidarı eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balçova İlçe Başkanı İ. Can Kabakçı, İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert’in  artan mazot fiyatları nedeniyle servis ücretlerine  zam yapmaya mecbur kaldıklarını söylemesinin ardından iktidarı eleştiren değerlendirmelerde bulundu.

BUNCA ÖĞRENCİ OKUL YOLUNDA ÇARESİZ BIRAKILMAMALIDIR !Akaryakıta üst üste gelen zamlardan sonra İzmir’de öğrenci servislerine zam yapıldığını belirten  Başkan Kabakçı; ‘İzmir’de öğrenci servis ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. 3 kilometreye kadar servis ücreti aylık 385 liradan 540’a yükselirken 3-40 kilometre arası için ise 980 ila bin 370 lira arasında değişen fiyatlar belirlendi. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, artan mazot fiyatları nedeniyle zam yapmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Buna göre; 3 kilometreye kadar öğrenci servisleri aylık 385 liradan 540’a, ana okulu ise 465 liradan 651’e yükseldi. 3-40 kilometreye kadar ise öğrenci servisleri için aylık 980 liradan bin 370 liraya kadar değişen fiyatlar belirlendi. Ana okulunda ise 3-40 kilometre arası fiyatlar bin 50-bin 470 TL arasında. Başkan Mert, servis ücretlerine en son aralık sonunda zam yapıldığını , o zaman mazotun litresinin 11,52, şimdi ise 23 lira olduğunu söyledi. O zamandan bu zamana yüzde 100’den fazla akaryakıta zam geldi. Başkan Mert, buna rağmen servis esnafı olarak yüzde 50 kabul gören tam taleplerini daha sonra yüzde 40’a çektiklerini belirtti. Diğer illerimizde olduğu gibi İzmir’de de çocuklarımız ve ailelerimiz mağdur oluyor. Bu servis ücretlerine gelen zamların sorumlusu iktidardır. İktidar, akaryakıta zam yaptıkça, vergilerden beslendikçe olan halka oluyor. Kısa mesafede bile 540 lira alınıyor. Evine bir koli yumurta, bir litre yağ alamayacak kadar sıkışan bu halk ne yapsın. Boğazlarından ses çıkmıyor insanların. Artık kemeri sıka sıka kemer kopacak. Bu bir türlü düşmek bilmeyen mazot fiyatları hem esnafları hem de halkı çok etkiliyor. İktidar artık akaryakıt zammına bir çözüm bulmalı, bunca öğrenci, okul yolunda çaresiz bırakılmamalıdır.’ şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.