height="132" />
ALLAH VE KANUN KORKUSU

ALLAH VE KANUN KORKUSU

ABONE OL
Nis 22, 2021 11:50
ALLAH VE KANUN KORKUSU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsanlarda Allah ve kanun korkusu olmazsa, her türlü cürümü  rahatlıkla işlerler. Hukuki ve ahlaki olmayan davranışlar git gide artar. Bu çözülmenin neticesi; ferdi boyutun yanında toplumsal ve milli boyutlarda zedelenir.

Hayatımızı cehenneme çeviren Corona Virüsüyle karşı karşıyayız. Sağlık Bakanı elinden geldiğince çaba gösteriyor. Mütemadiyen vatandaşları uyarıyor. Ancak nüfusumuz bir kesimi kendi bildiklerini okuyorlar. Bugün bir gazetede okuduğum görsel rezaleti nakledeyim.

İstanbul/ Kilyos ve Bebek’te her neyse “Hallowen Partisi” veriliyor. Sözde eğleniyorlar. Sosyal mesafe, maske yok. Birinde 270, diğerinde 200 kişi bulaştırıcı olabileceklerini düşünmeden kendilerinden geçmişcesine dans ediyorlar. Polisler gelince kaçmak isteyen isteyene. Tabiki polisler izin vermiyor. Caydırıcı (!) olarak 930 lira ceza kesiliyor. Herhalde İstanbul’da bu eğlenceler iki örnekle sınırlı değildir.

Bir başka olay; İzmir’de depremzedelere dağıtılan yardımlar için bir vatandaş (!) defalarca sıraya girerek aldığı ürünleri satmak üzere büfesine götürüyor. Bu olay bana Bingöl, Gölcük ve Elazığ depremlerindeki talanzedeleri hatırlatıyor.

Hasılı ülkemizde Allah’tan ve kanundan korkanların sayıları her geçen gün azalıyor olmasının sebebi bizleriz. Zira bu düzen bizim eserimiz.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.