DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
İstanbul Kabusu !

İstanbul Kabusu !

ABONE OL
Haz 3, 2024 13:03
İstanbul Kabusu !
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece ilçesindeki bina neden çöktü?

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi’nde üç katlı bina dün sabah saatlerinde çöktü. Ekipler, enkaz altında kalanlar olduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. İstanbul Valiliği, enkaz altında kalan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve sekiz kişinin de yaralı kurtulduğunu açıkladı.

Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.

İstanbul’da olası depreme yönelik 250 yıllık tekerrür periyodunu Marmara’nın batı bölgesini işaret ederek 1912 yılında Tekirdağ bölgesinde, 1999’da ise Gölcük’te deprem oldu.
İkisinin ortası Marmara Denizi ve 1766’dan beri deprem yok. Burası sismik bir boşluk. Jeolojide sismik bir boşluk asla devam edemez, doldurulmak zorundadır.
Bu bölgenin mutlaka kırılmak mecburiyetinde olduğunu belirtiyorum, kırılmadan kalamaz. Oradaki hareketler ve enerji orayı muhakkak kırar. Bu Kuzey Anadolu’nun bir alışkanlığı var, depremleri doğudan batıya doğru taşıyor.

Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile. Sadece bir bina çökmesi ile saatlerce uğraşıldığını, orada ki sokakların nasıl dar ve ulaşılması zor olduğunu yayınlarda izledik ve gördük. Allah korusun, olası bir İstanbul depreminde çoğu binaların yıkıldığını düşünürsek çok kötü bir senaryo ile karşı karşıya kalacağımızı herkes biliyor.

Deprem için acilen binalarımızı kontrol ettirelim. Dayanıksız, sağlam olmadığı tespit edilen yapılardan uzaklaşalım. Depreme hazırlıklı olalım. Gerekli bütün önlemleri alalım. ‘’LÜTFEN’’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.