DOLAR

32,5945

0.36%
EURO

34,8657

0.36%
ALTIN(gr)

2.501,72

0,71%
BİST 100

9684.42

0,71%
height="132" />
ELAZIĞ’da BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA YETKİ BELGESİ EĞİTİMİ

ELAZIĞ’da BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA YETKİ BELGESİ EĞİTİMİ

ABONE OL
Nis 11, 2021 11:34
ELAZIĞ’da BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA YETKİ BELGESİ EĞİTİMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi verildi.

Eğitimin açılışına; İl Müdürü Dr.Turan KARAHAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü KARAHAN; “Tarımsal üretimde zirai mücadele büyük önem taşımaktadır. Özellikle son yıllarda mücadelede kullanılan kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda Bakanlığımız pek çok düzenlemeler getirmiştir. 3 Aralık 2014 tarih ve 29194 sayılı Resmi gazetede yayımlanan “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri” hakkındaki Yönetmelik gereğince İl Müdürlüğü olarak yılda üç kez Bitki Koruma Ürünleri uygulama yetki belgesi eğitimi düzenleniyoruz.

İnsan sağlığı için önem arz eden güvenilir gıdanın temini için, doğru ilacın doğru zamanda ve doğru dozda kullanıldığı, hasat ile son kullanma arasında geçmesi gereken süreye dikkat ederek, izlenebilirliğinin sağlanması ile mümkündür” dedi.

Gerçekleşen eğitim sonunda kursiyerlere bitki koruma ürünleri uygulama belgesi verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.