height="132" />
LADY GODİVA

LADY GODİVA

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:51
LADY GODİVA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngilizlere gelen gelinler (leydi ler) hep iyi niyetli, hoşgörülüymüş sanırım, Lady Diana gibi.

Halklar için Gelinler (leydiler) önemli demek ki!

11.yüzyıl’da İngiltere Coventry’de uygulanan ağır vergilerden halk isyan halindedir. Vergileri arttıran Lord Leofric’in eşi Lady Godiva halktan yana tutum alır. Eşini vergileri indirmesi yönünde ikna etmeye çalışır. Lady’nin ısrarından rahatsız olan Lord Leofric, eşine asla kabul edemeyeceğini düşündüğü bir teklif yapar. Lady Godiva’nın at sırtında, sadece saçlarına sarınarak, Çıplak bir şekilde Coventry sokaklarını boydan boya geçmesi koşuluyla vergi yükünü azaltacaktır.

Lady Godiva’nın buna cesaret edemeyeceğine inanan Lord eşinin baskılarını bu şekilde kıracağını düşünür.

O an geldiğinde, Lady Godiva atının üzerinde vakur ve kendinden emin olarak geçişini yapar. Bu durumu öğrenen halk, dükkânlarını kapatır evlerine girer. Lady’nin onuruna kimse sokağa adımını atmaz, hiçbir pencerenin perdesi aralanmaz.  Lady’nin bu cesur davranışı karşısında, ona duydukları derin saygıyı gözlerini kapatarak gösterirler.

Lord Leofric eşine verdiği sözü tutar, o vergileri, indirir. Bu olaydan sonra Lady Godiva’nın cesareti, kararlılığı, saflığı, tutkusu ve güzelliği pek çok sanatçıya ilham kaynağı olur.

Aşağıdaki resim Herbert Sanat Galerisi ve Müzesi’nde bulunan John Collier tarafından yapılmış Lady Godiva adlı yağlı boya resmi.

Ve Cambridge İngiltere’deki heykeli

SÜLEYMAN EFE KOCAZEYBEK
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.