DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BITCOIN 2280263-0,52%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İŞTEN ÇIKARMA VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRESİ 2 AY UZATILDI

İŞTEN ÇIKARMA VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRESİ 2 AY UZATILDI

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:27
İŞTEN ÇIKARMA VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRESİ 2 AY UZATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Normalleşme sürecinde istihdamı koruma tedbirleri çerçevesinde nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay uzatıldı.

31418 Sayı ve 9 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı ve nakdi ücret desteğinin 17 Mart’tan itibaren 2 ay daha uzatıldığı duyuruldu…

İstihdamın korunması anlamında yerinde bir karar olmuştur…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “COVİD-19 süreci nedeniyle, İş Kanunu’na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici maddeyle iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı. Pandemi sürecinin devamı etmesi nedeniyle yasa birkaç kez uzatılmış ve 17 Mart 2021 tarihinde süre bir kez daha 2 ay daha uzatılmıştır. Alınan bu karar normalleşme sürecinde istihdamın korunması açısından değerli olmuştur” dedi.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına Konu Taşınıyor…

Başkan Arslan, pandemi sürecinde iş dünyasının sorun ve beklentilerinin değerlendirileceği ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğulu’nun katılımı ile yapılacak olan TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsiy Toplantısının da iş dünyasının beklentileri gündemiyle toplanacağını belirtti.

Başkan Arslan, toplantıda Elazığ TSO olarak, öncelikle Elazığ merkezli deprem sonrasında Elazığ ve Malatya illeri için uygulanan KOSGEB Acil Destek Kredi geri ödemesinin 2022 yılında başlaması, Krediye müracaat etmiş olmasına rağmen istifade edemeyenlere yeniden imkan sağlanması ve COVİD-19 sürecindeki Kısa Çalışma Ödeneği gibi desteklerin devam etmesini talep edeceklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.